IC PROG VE PICBASIC yardim

X-KhaN

Üye
Katılım
19 Haz 2007
Mesajlar
58
Puanları
1
Yaş
39
iyi gunler,

PIC programlamaya yeni basladim arkadaslar, bir elektronik magzasindan rs232 baglantili bir pic programlama karti aldim. kartin cd sinde ICprog , MPlab ve PIC basic cikti. IC prog u calistirmayi basardim. ancak yazdigim kodu ne IC prog da acabiliyorum ne de IC prog un icinde yazabiliyorum. ayrica PIC e yaz gibi bi secenek te bulamadim. bu yuzden bu programin sadece compiler (derleyici ) oldugunu dusundum. PIC BASIC ile programliym dedim. bu sefer ise hicbir sekilde crack ini calistiramadim. MPLAB klasoru icinde ise yuklemek icin hicbir setup dosyasi bulamadim.

sorum su: ICPROG da her hangi bir editorde (notepad dahil) yazdigim bir programi açıp pic in icine yukleyebilirmiyim? ya da programin icinde assembler kodunu yazip yukeleme islemini gerceklestirebilirmiyim?

PIC BASIC de bir .OCX dosyasinin kayip oldugunu soyluyor ve yukleme yapamiyor. bu tarz bir problemle karsilasan var mi? yukleme sirasinda atladigim bir basamak mi var?

ya da kolayca yuklenebilen assembler ile kodlanabilen ve PIC e upload yapabildigim bir program bilen var mi?

not: PIC16F84A kullaniyorum

simdiden tesekkurler.
 
kardeş icprog yazdığın kodu pic entegresine yüklemek içindir yalnız senin yazdığın kodu pic basic ile hex koduna dönüştürdükten sonra bu hex kodunu pic e yazarsın
pic basic de derleyicidir şöyle ki yazdığın komutları eğer doğru yazdıysan alır picin anlayacağı dile çevirir.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,135
Mesajlar
915,330
Kullanıcılar
449,857
Son üye
Bluent

Yeni konular

Geri
Üst