I/O access error ; word access _ access address: 292

graski

Üye
Katılım
28 Haz 2007
Mesajlar
162
Puanları
1
Yaş
39
I/O access error , reading
P area, word access, Access address : 292
Requested OB : I/O acces error OB (OB122)
Priority class: 1
External error, Incoming event

Altı çizgili address : 292 bunu nasıl yorumlarız.Yani bu adres analog kartın adresi gibi sanki ama değişik arızalarda 1108 - 1112 gibi değerlerde görmüştüm.Ne anlama geldiğini çözemedim.Yardımlarınızı bekliyorum.Ben elektrik teknisyeniyim.Ve yedek modülüm olmadığı için arızaları aramak uzun sürüyor.Ancak şu modül arızalı diye net olarak söylediğimde sipariş veriliyor.Bence saçma ama böyle..
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
HWConfig den ilgili modulun adreslerine bakarak hangi modul olduguna dair yorum yapabilirsiniz.
292 ilgili modulun adresini gösterir ayrıca çapraz adres tablosundan da bakarak anlaşılabilir.

Ayrıca arızalı ilgili modullerin BF ve SF ledleri ile de anlaşılır.

Moduller(Input,Output yada analog) yuvalarından ısı nedeniyle gevşeme yaptıgında da bu tip hatalar alabilirsiniz yani modulunuz arızalanmamış da olabilir.
eger HWconfig e ait bir ekram görüntüsü ekleyebilirseniz daha saglıklı yorum yapılabilir.
iyi çalışmalar.
 
adress 292 : Analog Modülün PW 292 adresi var.Bunu mu kastediyorsun yoksa Her modülün HW configte plc tarafından verilen tek bir adresi mi var.Var ise bu adres bilgisine nerden ulaşırım.

Bir de daha önceki arızalarda bu adress:hatırladığım _ word 1108 - byte 1110 -1112 gibi değerler idi.292 analog modül olarak fikir veriyor ama ordan gidersem diğer adreslere bir yorum yapamıyorum.Yada bu adresler program içindeki adreslemeler de olabilir.
Ben bu hata bilgisinin yorumunu öğrenmek istiyorum kısacası.İşime yarar mı diye
Diğer arızalar hep modül arızası çıktı.Yani modül kalıcı bozulsa işim kolay ama.Saniyelik gidiyor.Hadi bir telaş işletmede_Sonra Resetliyoruz
HW den bakınca sadece plc nin stop kunumunda olduğu bilgisi var .hatada yukarıda yazdığım.Faulty modules ile de aynı plc stop bilgisinden başka bilgi yok.Çünkü anlık arıza veriyor- düzeliyor.Dediğin gibi ısıdan da olabilir Ona bir Bakıcam.
Teşekkür ederim Ahmetbogus ;
 
I/O access error hatası, programda kullanılan herhangibir I/O adresine HW'de ulaşılamazsa üretilir. Eğer PLC'ye OB122'yi yüklersen hata oluştuğunda PLC'nin stop a düşmesini engellersin.
 
OB122 yüklü.Yalnız genede STOPA geçiyor.Modül arızasında PLC OB122 ye rağmen çalışmasını sürdürür mü ?

Bilgi edinme amaçlı soruyorum.Sonuçta bu modül tamamen arızalı hale geldiğinde tespiti çok daha kolay ama ikide bir stopa geçip prosesi kesiyor.Bu yüzden sorunun kaynağını bulmam lazım.

Arkadaşlar takdir edersiniz ki bir çok işletmede OTOMASYON la ilgili elemanlar yok ve bu işleri elektrik teknisyenleri yapmaya çalışıyor.Zaten kurulu bir sistemde bir daha revizyon yapılmayacaksa ihtiyaç ta yok çoğu zaman bir kaç küçük değişiklik veya revizyonu da yapabiliyoruz sizin sayenizde edindiğimiz bilgiler ile Hakınızı Teslim Ediyorum Elbette.İşte bu gibi siteler sayesinde taban bilgilerin üstüne eklenen bilgiler bizide belirli seviyelere çekiyor.
Esasen benim gibi bir çok teknisyenin de bu sitedeki aktifliğinin sebebi de budur.Değerli Uzman arkadaşlar da uzun yıllar sonucunda edindikleri bilgileri bizimleri paylaşıyor.Onlara çok teşekkür ederim.Arada çok saçma sorular sorduğumu da düşünüyorum.Her türlü tenkite de açığım tabii
 
Graski zaten hata sebebinde p area yazdığına göre sunun anolog i/o kartlarından kaynaklandığını anlıyoruz. Bu arada otomasyonla uğraşmama rağmen ben de elektrik teknisyeniyim.
 
im153-1 e ait ekran görüntüsü var orda diagnostic adres var.
1018
bu ilgili module ait bir hata tanımlama adresidir.
eger adres tablosu ve sembol tablosu ile arızalı modulu bulamıyorsanız bir de bu
diagnostic adresi simatic manager de options->configure network ile profibus ve MPI networkunu gösrerir.Burada ilgili module sag tıklayıp object properties i seçerek diagnostic adresleri görebilirsiniz.
 
Çok yardımcı oldunuz arkadaşlar..Saolun.sorunumu hallettim
 
Bir kaç ay geçti üstünden sanırım DI modülden yani atıyorum HW sıralaması DI1-DI2-AI1.
_DI2_ arızalanırsa onun arkasındaki Modüllerde haberleşmediğinden Bir çok addressten hata gelebiliyor.Ondan Analog adresslerde gelmiş.Bu yüzden iş karışıyor.Yani Modül arızasıydı.Modül tam gitmeden saniyelik devre dışı kalırsa çok çeşitli (ilgisi olamayan)adress lerden hata bilgisi alabilirsin.Çünkü HW ye göre arkasındaki Modüllerin de haberleşmesi kesiliyor.Benim gördüğüm bu.
 
Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
128,123
Mesajlar
915,201
Kullanıcılar
449,831
Son üye
aliardan

Yeni konular

Geri
Üst