Iş yeri bilgisayarında yazılım.

Programları silmek, kendiniz para vermedikçe ahlaki değil. Sonuçta sizi o işyerinde verdiğiniz her emek, her dakika karşılığını aldığınız bir para sonucunda oluşuyor. Bunu hobi ve zevk olarak yapmıyorsunuz. O emeği harcamanız sonucunda para alıyorsunuz. Yazılımın ticari olması boyutu ise. Siz crack yazılım kullansanız da sonuçta ceza size gelmiyor. Şirkete yazılıyor. O kısmı, iş verene söylemeniz gerekli sadece. Benim bu programı kullanmam lazım, ben lisansız program kullanmam diyebilirsiniz o da hakkınız. Sonuçta yasa dışı, bir olay. Ama şunu da unutmamak lazım kendi emeğinizi koyarken, başkasının yazıp ortaya koyduğu programı kullanıp onun da emeğini çalıyorsunuz. Sonradan da bu kendinizi haklı göstermez bence.
TÜRKÇE olan ve bir TÜRK'ün yazdığı lisanslı hiç bir programı kırmadım, kurmadım, kullanmam, lisansız promram konusunu sakın açma git bak, adliyeden emniyete, her yerde var.( ben kurdum, ve itiraz etmediler, zamanında ve hala aynı döngü devam ediyor)(bu arada forumda bulunanların kaçı lisanslı windows kullanıyor yada sen?)
bu arada bilgisayarı kullanmayı,emeğin karşılığı olarak görmeyene ne bırakmak istersin. adam makineyi açınca feysime giremiyorum diyor. tarayıcını açıp tıklamazsan değil feyse internete bile giremezsin. eğer düşünce gücüyle çalışan bir bilgisayar varsa, aldatashette bileşen bulabiliyorsa, ikayserili arkadaşımın paylaştığı özgür yazılımı açıpta direnç değerini bulamıyorsa suçlu benim
 
Sn @paskomya . Bu foruma yazıyı yazmadin farz edin haksız ve haklı tartışmasi yapmadan iyilik yapın lisansiz programlari ?
Vicdan temizliği olsun.
ne kazandiniz, ne kaybetdiniz .( iç çatışması diyelim )
birinci emekligi bildiğim kadarı ile tatmissiniz
Ikinci emeklik için bir yatırım farz edin .

Vicdan hesabı yapmışsınız vicdan bizim dememizle temizlenmez

Vicdan temizligi yapin .Sağlığınıza bakın.
 
Tamamda kendi kurduğun programı emek karşılığı görüyorsun ve çalışmak için para alıyorsun. Ama işi bırakırken siliyorsun emeğim diyorsun. Bence bu bir ikilem.. Emeğinin karşılığını alıp alamaman o patronla senin aranda o yüzden baştan işe başlamayacaktın. Hangimiz emeğimizin karşılığını alıyoruz ki. Merak edilmiş şu an bilgisayarım lisanslı windows lisanslı office var. Alırken o şekilde aldım. Ama öğrenci iken yani ticari faliyet için kullanmadığım programlar lisansız windows ve vs idi Zaten ticari bir amacıda yoktur o zaman ki kullanımımın.
 
Silmekte hakli eski isveren ark niyetli onu kendi haline birak.
 
Burada vicdan yapılmış
Acaba doğru mu? yanlış mı? yaptım demek istiyor
Kimine göre doğru , kimine göre yanlış bizler karar verme yetkisinde değiliz .
Sadece beyanimizi belirtiyoruz. Tabiki ileri kırıcı olmadan.
Bence hiç bir şey kaybetmez bilgisayı eski hali ile teslim etmesi taraftayiyim.
Tabiki kendisi bilir.
Çok isterse bize iyisi ve kötüsü ile karar yetkisini veriyorsa yorum yapılmadan.
Anket hazırlasın oy sayısı ve zaman belli etsin bizler sadece oy kullanalım.

Sağlıcakla kalın.
 
vicdanım çok rahat arkaplan usta, hatta arkamdan söylediklerini bile, duymamazlıktan geliyorum. hani derler ya "bedeni o*** olandan değil, beyni o*** olandan korkacaksın" diye. işte öyle bir şey. o bilgisayar onun olabilir, ama araba ile bilgisayar arasında hiç bir fark yoktur. kullanıcısı olmadıktan sonra ya da kullanmasını bilmedikten sonra ikisi de hiç bir işe yaramaz. hele kullanan kişi bu işi biraz biliyorsa iki makine çok işe yarar değil mi? işte ben buradaki kullanıcıyım, o aracı modifiye ederek en verimli şekilde ben kullandım. o değerini bilemedi, ben ne yapayım? bir dokun bin ah işit derler ya o konumdayım. iyi bir sürücü, kullanıcı buşmuşsun sen değerini bilmeyip te elinden kaçırırsan, suçlu her zaman sürücüdür. hepimiz bu yaşlara el bebek gül bebek gelmedik. çok kazıklar yedik çok hakkımız yenildi, biz ne yaptık dersler çıkardık. artık bir yerden giderken, yanımızda getirdiklerimizi de götürmeyi öğrendik. her hafta sonu ruslara para bulan, ayda 15.000- 20.000 kazanıyorum diyen adam, ki doğru. öğle yemeği 15 sigara 15 yol parası 8, akşam keyfi bira 12 etti 50 lira, sen bu adama ver 60 lira ve yaşa de, ve bu adam senin alacağın her türlü malzemeyi anında bulsun, burada işe yaramayan da sen ol, yorum sizin.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Her şeyin hayırlısı.
Bize laf düşmez bu durumda .
Niye foruma yazı yazdınız diyeceğim ama
demiyorum .
Sağlıcakla kalın.
 
Bsa ne araştirin lisansiz yazilim bulunursa ne olur?
 
bir iş yerindeki bilgisayarı, çalıştığım işle ilgi programlar kurdum, elektronik progaramlar. geldiğimde hiç biri yoktu bom boş sıfır bir bilgisayardı. çalıştığım sürece bu programlardan faydalandık. işten ayrılırken bilgisayarı aldığım gibi bıraktım, kurduğum ve benim kullandığım ne varsa sildim. şimdi iş yeri sahibi o programlar benim diyor sizce haklı mı? lisans ve kullanım hakları bana ait programları o bilgisayarda bırakmam mı gerekiyordu?
Slm. Burada bana bir kaç nokta yanlış geliyor Birinci husus şahsi olarak para verip lisans alıdığınız bir programı çalıştığınız işyerindeki bilgisayara yüklemeniz yanlış. Eğer bir program var sie ihtiyaç olan iş sahibine, müdüre yada patrona her kimse yetkili ona bildirisiniz ve temin edilmesini sağlarsınız ve işinizi yaparsınız temin edilmez ise işinizi yapamaz ve ilk fırsatta sebebini söylersiniz.
İkinci husus bilgisayarı aldığınız gibi bırakmak da yanlış bana göre ona keza işvereninde elinden gelse sizi işe aldığı gibi bırakmak verdiği maaşı yada pirimleri geri alabilmek gibi bir hakkı olsa ve bunu kullansa hoşunuza gidermiydi.
Üçüncü husus işveren sizin yaptığınız iş ile ilgili bir hukuku olsaydı sizi işe almazdı bence 20m2 lık dükkanına işi bilmediği buradan belli bu nedenle o programları temin edip kullanamamasıda gayet normal.

Beni yanlış anlaya bilirsiniz fakat durum böyle. Ayrıca yaptığız şey yüzünden kanunen de haksız sınız çünki aksi bir sözleşme yok ise çalıştığınız firma sizinbiş gücünüzü satın alıyor. Ve bu süreçte yaptığınız her iş onun malı oluyor atıyorum programı sizin yapmış olmanız o programın sahibinin işvereniniz olduğu gerçeğini değiştirmiyor aksi bir sözleşmeniz yok ise.
 
Olayı şöyle düşünün buradan bakın bir de;

Patron işyerine çay makinesi kahve makinesi aldı, fakat içine koyacak çay - kahve şeker su hiçbirine karışmadı. Siz aldınız hepsini gelen misafire dost ahbaba hatta yeri geldi patrona onun misafirlerine ikram ettiniz. giderken aldığınız malzemeyi yanınızda götürdünüz!? Doğru mu yanlış mı?

Diğer vuku;
Bugüne dek karşılaştığınız arızaları günlük gibi yazdınız defterinizi kendiniz aldınız hatta yeri geldi birkaç arızaya patronunuz kendi işi için dahi deneyimlerinizden faydalandı işini gördü. Giderken bu defterinizi bırakmanızı istedi, yani yeni eleman alsa da yanınızda yetişmesi için verilmedi. Defter karşılaşılan arızalar sonuçta bir veritabanı oluşturulmuş fakat bilgisayara girilmesi şartı yok ya da bilgisayara kaydedilmesi keyfi.

Olumsuz düşünenlerin fikri nedir bu defteri bırakması mı gerekir diyeceklerdir?
 

Forum istatistikleri

Konular
127,871
Mesajlar
913,212
Kullanıcılar
449,460
Son üye
erdemakbulut

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst