Işıklandırma sistemi sorunu

morbeyaz

Üye
Katılım
21 Ağu 2008
Mesajlar
534
Puanları
6
Yaş
39
Arkadaşlar selam

Benim gitmekte olduğum bir tiyatro var. Burası Halkeğitim tiyatrosu ve bildiğiniz gibi bütçe kısıtlı. Şimdi eklediğim resimlerde de gördüğünüz gibi bu tiyatronun ışıklandırma sistemi var fakat düzgün çalışmıyor. Öncelikle potansiyometre ile kısılan halojen lambalar maalesef cihaza bağlandığında kısılmıyor. Resimde gördüğünüz prizlere elektrik gidiyor. Yani prize nötr direk gitmiş ve prizden bir uç alınarak tekli fişe takılmış ve cihaza sokulduğu zaman faz ayarını potansiyometre ile yapıyoruz. Ben böyle anladım. Yanlışım varsa düzeltin. Benim sizlere sormak istediğim, tek ucu olan fişe madem faz gidiyorsa ben bu uca sigortadan faz verip hangi priz hangi fişe bağlı bulabilirim değilmi? Fişlerin hangi prize de gittiği muamma. 16 adet priz var. Bunu buldum diyelim tek tek. Bu faz ucuna fişten önce bir dimmer bağlasam o şekilde lambaları kontrol edebilirim değilmi? Cihazda ne gibi bir sorun olabilir sizce. Yani numarası tutan fişi prize soktuğumda neden elektrik yok. Cihaz mı bozuk yoksa? Ben cihazı devreden çıkarıp fişlerin ucuna faz vermeden önce cihazın potanslarına ayrı olarak lehim yapsam çalışırmı? Teşekkürler.
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
halojen lambalar potla sürülmez genelde akımlarına göre uygun triyak ile sürmen gerekir.
Şayet yandığından şüpheliysen triyakı sağlam bir BTA41600B ile değiştirebilirsin.

***Not testi öyle yapamassın. sadece hangisi nereye gider onu bulursun.
BTA41600B 40A 600V triyakdır uygun değilse kullanma. uygun bir adet triyak al..
 
Ben 3 adet potansiyometre aldım. Bunun üzerinde direnç ve tiryak mevcut. Bağladım oldu. Ayarlayabiliyorum fakat biraz ısınma yapıyor işlediğim metal kutuda. Halojenlerin her biri 500 watt. Her bir potans bir adet halojene bağlı. Elektrikçiden aldım ama üzerinde değeri yazmıyor. Isınması problem olurmu? Günde sadece 7 saat çalışıyor lambalar. Ne yapmalıyım? İleriki zamanlarda sorun çıkartır mı? Cevap yazdığın için teşekkür ederim.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,959
Mesajlar
913,918
Kullanıcılar
449,607
Son üye
sinan343834

Yeni konular

Geri
Üst