Işık Hızı

Ohmefendi

Üye
Katılım
2 Kas 2012
Mesajlar
16
Puanları
1
Yaş
32
S.a arkadaslar isik hizi evet boslukta 300 000 km/s dir peki dünyada nasildir hep aynimidir bu deger. Ben simdi lambayi actigimda isik 300 000 km/s hizlami hareket ediyor? tesekkurler:cool:
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Tam 300 000 km/s değil biraz küsüratlı birşeydi aslında. Şimdi tam hatırlamıyorum fizik1 dersinde ışık hızının bulunması-çıkarılışı formülü vardı onu bulursanız sorunuza cevap olabilir. Birde ışık dediğimiz elektromanyetik dalgadır, eem nin elektromanyetik dalga teorisi dersindede detaylı açıklama bulabilirsiniz.
 
kardesim inan yardimci oldun cok tesekkur ederim.
isigin hikayesini falan okudum biliorumda atladim galiba bir cismin icinden gecerken yavasladigini.
yine kafama birsey takildi benim bildigim dalga boyu yaklasik 400-700 nm arasinda olan dalgalar gorunur peki evdeki lambayi bununla iliskilendirebilirmiyim?
 
ışık hızı olarak bildiğiniz 300 000 km/sn lik hız ışığın doğrusal hareket anındaki hızıdır ama gerçek hız bu değildir. ışık dogrusal yonde ilerlerken helezonik bir hareket ile tıpkı matkap ucu gibi düşünün helezonik sarmal bir hareket ile ilerler, bu helezonik hareketler dalga boyu dediğimiz terim dir. yani ışık asla saniyede 300 000 km de hareket halinde değildir. çok daha hızlıdır ve ışık hızı evrensel bir sabit de değildir. ışıkdan daha hızlı hareketlerde vardır tıpkı kara deliğin çevresinden geçen bir fotonun kara deliğin çekimine kapılıp saniyede 300 000 km lik hıza ragmen sıyrılamayıp kara deliğe düşmesi gibi dogrusal hareketi 300 binlik hızıda çekim etkisiyle aşarak deliğe düşer.
bilimsel olarak hazırlanmış bazı yalanlara kanmayıp batının uyduruk teorilerine inanmayın ..sorgulama ve cevap arama ufkunuzu ışık hızında geliştirmesi dileğim ile ....
 

Forum istatistikleri

Konular
128,158
Mesajlar
915,532
Kullanıcılar
449,907
Son üye
ayse.krcsarge

Yeni konular

Geri
Üst