Işçi Elektrik Mühendisi

kocamelike

Üye
Katılım
8 Haz 2021
Mesajlar
1
Puanları
1
Merhabalar.
Su ve kanalizasyon idaresinde 4857 kanuna tabii işçi elektrik mühendisi ne iş yapar .
Deneyimli meslektaşlarımın bana yol göstermelerini ne gibi sorumluluklar ile karşılaşacağımızı ve maaş bilgisini söyleyebilirler mi. ?
Ayrıca 4857 de istedikleri zaman işten çıkarabilirler mi ?
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
İşçi ve memur kadroları arasında şöyle bir fark vardır; memur kadrosunda iken gerekçeli veya gerekçesiz olarak işten çıkarılanların bir avukat tutup "iptal davası"yla bu işe geri dönme şansları çoğu zaman bulunur. Ancak işçi kadrosunda çıkarılma gerekçeleri açıklansa bile "iptlal davası"yla işe tekrar geri dönebilme şansları oldukça az (veya çok zor) olup çoğu zaman da bulunmuyor, bazı gerekçeler gösterilip çıkarılsa da pek bir şey yapılamıyor. Bu yüzden kişisel tavsiyem mühendis kadrosuyla devlet kadrolarına gireceklerin mutlaka ama mutlaka memur kadrosuyla bu işlere girebilmesi çok iyi bir iş güvencesi şekli olur. (bu durum haksız gerekçelerle çıkarılması şeklindedir elbette, işle, görevle ilgili haklı, çok ciddi gerekçeler, örneğin bu görevi aksatmak, işe zamanında gelmemek, vb. kendi üzerinde varsa geri dönüş yine çok zor olur) Kolay gelsin.
 
Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
127,959
Mesajlar
913,912
Kullanıcılar
449,606
Son üye
rasit.

Yeni konular

Geri
Üst