IŞILDAĞA İKİNCİ BİR AKÜ TAKMAK

Katılım
11 Eki 2016
Mesajlar
2
Puanları
1
Yaş
63
LED li ışıldağım çalışmamaya başlayınca söktüm. İçinden 6V 4Ah Çin malı siyah basit bir akü çıktı. Voltmetre ile ölçtüm, 4 Volt civarlarında gerilim var ki; normalde şarjlı bir batarya 6,25 - 6,60 Volt aralığında gelmesi lazım.

Akünün öldüğünü anlayınca gittim Tahtakale'den benzer bir akü aldım, fiyatı yaklaşık 3 - 4 Dolar civarında. Taktım, mükemmel çalışıyor.

Bu arada birşey farkettim; Işıldağın kasasının içinde ikinci bir akünün gireceği kadar yer var. Burası tam olarak ikinci bir aküyü alabilecek büyüklükte yapılmış. Belki de, gerekirse ikinci bir akü takılabilsin diye oraya bir yuva daha yapmışlar.

Merak ettiğim noktaya gelince; Buraya yine 6V 4Ah ikinci bir akü taksam ve bunları paralel olarak bağlarsam sistem 6V 8Ah'e çıkacak ve 10 saat yanan ışıldak 20 saat yanacak. Bu konuda şüphem yok.

Şüphem ise şurada; Işıldağı şarj ederken ışıldağın şarj sistemi her iki aküyü de verimli bir şekilde şarj edebilir mi? Yoksa yetersiz mi kalır? İki kat sürede şarj olacağını düşünüyorum ancak başka sorunlar yaratabilir mi? Üstatlardan yorum bekliyorum.
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Bir sorun olacagini sanmiyorum. Dediginiz gibi sarj suresi uzar sadece.
 
Akülerden birinde bir sorun çıkmadığında kısa vedede hiçbir sorun yaratmaz,ama 2. aküdekinin bir veya birkaç gözü erken bozulup voltaj düşüklüğü diğerine göre fazla olursa çok uzun vadede bu şarjı verimsizleştirebilir,sadece o kadardır.Ama her ikisi de ayni şartta,ayni özellikte ve ayni kutup başı voltajında kaldığında destek süresi yine tam 2 kat olup herhangi bir sorun yaratmayacaktır,diğer paralel bağlanan ve birlikte şarj olan tüm akülerdeki gibi.Kolay gelsin.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,967
Mesajlar
913,969
Kullanıcılar
449,612
Son üye
esperran

Yeni konular

Geri
Üst