Hvac Uygulamalari

johnson controlsün tr deki çözüm ortakları çok bilgili değiller.
bu kanıya nerden vardığını sorabilirmiyim
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
4-5 gün önce 2. ara tesisat katında kocaman bir sıcaklık sensörü gördüm. abartmıyorum AT KILINDAN yapılmış ve hala çalışıyor. bina yaklaşık 23-25 senelik. üzerinde yazan marka SAUTER'di.
 
Merhaba olay biraz firma tartışmasına dönmüş :) bu konuda sadece şunu söylemek isterim akıllı insanlar doğru seçimi yapar.Şimdi ÖNCELİKLE bina otomasyonu ve HVAC ile ilgili teknik bir sunum : Bina Otomasyonları Teknik Bilgi | SetcomBt Otomasyon Mühendislik ilgili dosyayı indirebilirsiniz pdf formatın.Daha sonra setcombt smarthome tech adresinde bir katalog var bu kataloğun 22 ve 23. sayfasında bina otomasyonu blog şeması ve özellikleri var.Herhangi Bir teknik sorunuz olursa mail atabilirsiniz.

Mustafa Kemal Korkmaz.
Elektrik -Elektronik Yük.Müh
 
bence bu sayfa reklam aşamasına geçmiş . burada honeywell şöyle , trend böyle , siemens fabrikada , ontrol Türk firması ...... Bu biraz çocukça bir muhabbet olmuş.Burada saydığınız firmalar ne kadar iyi ne kadar kötü tartışması yapılacaksa buyurun bende size beğendiğiniz firmaların eleştrilerini yapayım.

Bakınız bir işi üstlenmek demek elinizdeki malzemeye ve teknik servisinize güvenmeniz demektir.Acaba uygulamacı firmaların hangisinin çözüm merkezi çok iyi? maksat ne malı kullandığınız değil , nasıl bir çözüm uyguladığınızmı ? yoksa yarım bırakmakmı yoksa tam olarak bitirmekmi?biten işler için yeterli backround hizmet sağlayabilen firma sayısı nedir? benim gördüğüm kadarı ile parça satış haricinde hiçbir firma astronomik rakamlar vermeden bir iş yapmıyor.Bu işi dünyanın en zor işi gösterip çuvallarla para kazanan firmalar var fakat sonrası ? yani burada bir sürü firma ismi zikredilmiş ama buyurun Türkiye ve akıllı binaların hepsi ortada ... birdde bizim memlekette yabancı menşeili otomasyon firmaları malzeme satış gerçekleştirdikten sonra işin ne aşamada olduğunu veya ne kadar düzgün yapıldığını veya yarım kalmasını veya veya denetliyormu?hayır . malzeme satılıyor . gerisi hüsran . uygulama malesef sıfır . milyonlarca para boşa gidiyor.şimdi size bir örnek ;

hastane uygulamalarında ,vantilatör ve aspiratörler binlerce lira ödenerek invertör uygulaması ile tasarruf hedefleniyor.İş yaptığım yüzlerce hastaneden sadece 10 bilemedin 15 hastanede adam gibi sistem çalışıyor.teknik servis ne kadar bu konulara hakim.Bu kadar para ödenen sistemler kimlere teslim edilmiş.eğitim verlmişmi? daha çok eksikler var . bu firmaların reklamlarını burada değil firma rehberi sayfasında yapınız.İyi çalışmalar dilerim.

YB

tamamen katılıyorum.
 
Benim tercihim tridium sisteminden yana daha önce siemens apooge ile çalıştım sistem olarak bence en güçlü alt yapı siemens sisteminde fakat görsellik ve desteklediği protokoller açısından tridium sistemi otomasyonun sınırlarını zorluyor diyebilirim :) Tridium sistemi ile ilgili detaylı bilgiler

www.niagara-central.com dan ulaşabilirsiniz.

Size katılmamak imkansız...
 

Forum istatistikleri

Konular
128,158
Mesajlar
915,527
Kullanıcılar
449,904
Son üye
teknikbilimlers31

Yeni konular

Geri
Üst