Hvac Uygulamalari

havc otomasyonu dedinmi türkiyede bu işi başlatan siemens ,honeywell, alt firması ontrol (türk firması), trend(tms) ingiliz firması, joventa damper motoru daha çok üretiyor ben bina otomasyonunda (trend) çalıştığımda bunlar vardı şimdi bulunan firmaların hepsi honeywell, in veya siemensin alt firmaları ,siemens daha çok fabrika otomasyonuna yöneldiği için bina otomasyonunu pek yapmıyor honeywellde işi kendi yapmıyor aralarında tek sağlamkalmış ve işini iyi yapan tred var ben 2000 senesinden beri bina otomasyonu ile uğraşıyorum , york çiller ve soğutma sistemleri üzerine çalışır otomasyon malzemesini satın alır
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Honeywell firması ile 4 senedir çalışıyorum. BMS sistemi ile ilgili herhangibir revizyon gerektiğinde kendimiz yapabilecek seviyeye geldik. Burda ara revizyonları biz yapıyoruz. Honeywell e ihtiyaç duymuyoruz.
Ama ben Honeywell in Türkiye sorumlusu olasaydım aynı şeyi bende yapardım.
Çünkü Türk milletinin yapısı gereği bir çok şeyi merak eder ve öğrenmek için kurcalar. ( istediğindede öğrenir )
Benim sahibi olduğum şirketin malzemelerine laf gelmemesi için bende aynı uygulamayı yapardım...
Daha kaliteli bir sistem kullanan varmı bilmiyorum, ama Tüpraş bile bütün sistemini Honeywell' çevirdi.
 
bence bu sayfa reklam aşamasına geçmiş . burada honeywell şöyle , trend böyle , siemens fabrikada , ontrol Türk firması ...... Bu biraz çocukça bir muhabbet olmuş.Burada saydığınız firmalar ne kadar iyi ne kadar kötü tartışması yapılacaksa buyurun bende size beğendiğiniz firmaların eleştrilerini yapayım.

Bakınız bir işi üstlenmek demek elinizdeki malzemeye ve teknik servisinize güvenmeniz demektir.Acaba uygulamacı firmaların hangisinin çözüm merkezi çok iyi? maksat ne malı kullandığınız değil , nasıl bir çözüm uyguladığınızmı ? yoksa yarım bırakmakmı yoksa tam olarak bitirmekmi?biten işler için yeterli backround hizmet sağlayabilen firma sayısı nedir? benim gördüğüm kadarı ile parça satış haricinde hiçbir firma astronomik rakamlar vermeden bir iş yapmıyor.Bu işi dünyanın en zor işi gösterip çuvallarla para kazanan firmalar var fakat sonrası ? yani burada bir sürü firma ismi zikredilmiş ama buyurun Türkiye ve akıllı binaların hepsi ortada ... birdde bizim memlekette yabancı menşeili otomasyon firmaları malzeme satış gerçekleştirdikten sonra işin ne aşamada olduğunu veya ne kadar düzgün yapıldığını veya yarım kalmasını veya veya denetliyormu?hayır . malzeme satılıyor . gerisi hüsran . uygulama malesef sıfır . milyonlarca para boşa gidiyor.şimdi size bir örnek ;

hastane uygulamalarında ,vantilatör ve aspiratörler binlerce lira ödenerek invertör uygulaması ile tasarruf hedefleniyor.İş yaptığım yüzlerce hastaneden sadece 10 bilemedin 15 hastanede adam gibi sistem çalışıyor.teknik servis ne kadar bu konulara hakim.Bu kadar para ödenen sistemler kimlere teslim edilmiş.eğitim verlmişmi? daha çok eksikler var . bu firmaların reklamlarını burada değil firma rehberi sayfasında yapınız.İyi çalışmalar dilerim.

YB
 
sauter artık fbd case'e geçecek.
fbd nin yeni versiyonu.

ben ismini 4800 yaparlar diye bekledim ama olmadı.

Scada olarak provi,swmp(novapro) ve novaproopen kullanıyor.
 
Arkadaslar otomasyon firmasi cok onemli olmasina karsin Otomasyonu kullanacak kisilerin de cok tecrubeli ve isi bilmesi gereklidir. En kaliteli malzeme kullansaniz da kullanici iyi degilse Ahmet Bey otomasyonu olur. Otomasyonun baslangicta iyi kurulmasi gerekliligi gibi iyi isletilmesi de gereklidir.
 
google yazıp aramayı düşünsen daha kolay olmazmıydı :)

tolgaturkay ' Alıntı:
hanoywell firmasını web adresini bilen varmı
 
johnson controlsün tr deki çözüm ortakları çok bilgili değiller.
 
Sn. Sinanula bu arada Ontrol Honeywell in alt firmasi degil bil yanlistir.Kendine ait sistemi kontrolorleri ve cozumleri vardir.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,162
Mesajlar
915,577
Kullanıcılar
449,922
Son üye
11akif

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst