Hup motor ile fırçasız doğru akim motorları bir birinden farklı mi

frknozer

Üye
Katılım
4 Mar 2017
Mesajlar
1
Puanları
1
Yaş
29
Hup motor ile fırçasız doğru akim motorları bir birinden farklı mi değil se hup motorları hakkında kapsamlı bilgi verecek birisi varmı
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
http://www.firatdeveci.com/bldc-motorlar-gelecegin-hareket-kaynagi/

Hub (Göbek) türü motorlarla brushless (Fırçasız) motorların çalışma prensipleri birbirinin aynisidir. Kollektör-fırça grubu hiç hiç bulunmadığı için de, mekanik aşınma problemi dönen muylu veya rulmanlı yatakları dışında pek yoktur ve güvenli ve etkili çalışma süresi böylece oldukça da artmıştır. Çoğunlukla uygun açılarda yerleştirilen hall-affect sensörlerle bu uygun dönüş otomasyonları sağlanarak sürekli dönüşleri sağlanmış olur.

Fırçalılarda olduğu gibi özel Bakım (kollektör-fırça yenilenmesi, tamiri, bakımı,vb.) dezavantajı yoktur. Fırçasız dc motorlar kaynak makinelerinde, pc'lerde ,psu içinde veya elektronik devre çıkışında aşırı ısınan mosfet, entegre, vb. elemanların üzerinde bağlı (sabit) bulunduğu soğutucuları cebri olarak soğutmada, kapalı ortamda elektronik kart (pcb) vb. hassas veya belirli sıcaklıklarda çalışması gereken parçaları, bulundukları ortam havasında, cebri olarak soğutmak amaçlı olarak da kullanılır.

Daha geniş kapsamlı kullanılanları (hub motorlar gibi) elektrikli bisiklet, elektrikli hafif araçlar, vb. yerlerde kullanılır ve çoğunlukla 3 fazlı çalışma sisteminde olacak şekilde yer alırlar. Kolay gelsin.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,158
Mesajlar
915,525
Kullanıcılar
449,904
Son üye
teknikbilimlers31

Yeni konular

Geri
Üst