hp procurve 2610 - 24 patch port .

cmldrd

Üye
Katılım
7 Ağu 2009
Mesajlar
6
Puanları
1
slm... arkadaşlar ....

aranıza yeni katıldım...

çalıştığım bina da otomasyon izlemelerini yapabilmek için bir network kurduk.farklı noktalarda bulunan patch port lardaki ( hp procurve 2610 serisi ) sinyalleri server de izliyoruz....

yalnız bir tanesinde iletişim kopukluğu var çözemedim.patch port ile server patch port arası fiber optik ile bağlantılıdır.

akla ilk gelen fiber optik kablonun kopuk olması ama ışık testi yaptım.sağlam çıktı.
patch portu resetledim.normal çalışıyor gözüküyor.patch port daki tüm elemanları değiştirdim.patch portu da yenisi ile değiştirdim.yine çalışmadı.

acaba fiber optik kablonun sağlamlığı yani benim yaptığım ışık testi sağlam sonuç vermedimi. şüphede kaldım....

daha ne yapabilirim...şimdi den yardımlarınıza teşekkürler.
 
umarım sorununuzu dogru anlamışımdır :)

iletişim kopuklugundan kastın devamlı kopuk mu?
yoksa gidip geliyor mu bağlantınız?
eger baglantı gidip geliyor ise;
fiber elemanları test ettiniz peki iki uca da bir laptop yada pc baglayıp "ping -t ip adresi" şeklinde test ederseniz ping istatistiklerinde bir anormallik yoksa sorunu çözmüş olursunuz .ping istatistikleri normal ise uç elemanlarınız arızalıdır.anormal ise o zaman da network cihazlarınız problemlidir yada bunların güç beslemelerinde dalgalanma vardır. yada kablolamada bir temassızlık vardır. arada bir temas edip gitmesi gibi mesela.
 
selamlar....

ilgine teşekkürler.birkaç not paylaşmak istedim...


fiber sağlam.bağlantı yani tx - rx alışveriş yok .... . server e bağlı pc var.diğer uçtan laptop ile ping atıyorum olumsuz.network de bir sorun yok. dalgalanma olamaz çünki ups den besleniyor.tüm bileşken elemanları da değiştirdim. çalışmadı . yalnız patch e bağlanan lc konnektör ü tesadüfen çıkarıp taktım.çalışmaya başladı.

yani rest den sonra veya herhangi bir sebepten sigortası attı ise tekrar çalıştırıldığında bu lc konnektörü çıkarıp yeniden takmak gerekiyor.

mantıksız birşey ama yani sorun var hala....anlamadım....!

saygılar....
kolay gelsin.......
 
arkadasım kullandığın fiber kablo MM (multimod)ise 400-500 metre mesafeye kadar haberlesebilirsin aklıma ilk gelen sendeki mesafenin eşik değerine yakın olması dolayısıyla bir bağlanıp bir kopma bundan kaynaklanıyor olabilir bir baska konu da singlemod fiber tesisatta multımod patc cord kullanılmıs olma ihtimali
kolaygelsin
 
Fiberoptik patch kablonun uçlarını TX-RX olarak yer değiştirip dene....
 
10/100Mbps lik band genişliği olan multimode hatta genelde (ürüne bağlı olarak) 2..5 - 5 km veri transferi yapabilirsin.

- fiber hattın 50/125 mi 62.5/125 mi yoksa Plastik fiber mi kullanıyorsunuz?
- TX,RX olarak patch kablo da yer değiştirilmeli(cross olacak)
- coreları karıştırma imkanın var mı?
- mini-gbic modüllerini değiştirdin mi?
- LC konnektör dediğine göre ya mini-gbic kullanıyorsun ve hattın gigabit olabilir?
- hattın hakkında band genişliği, fiber tipi ve çapı, kullandığın fiber modüller hakkında bilgi verirsen yardımcı olunulabilir.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,148
Mesajlar
915,463
Kullanıcılar
449,888
Son üye
kalemx

Yeni konular

Geri
Üst