HP direnci?

Suat_Korkmaz

Profesyonel Üye
Katılım
30 Ara 2011
Mesajlar
4,985
Puanları
1,506
Yaş
47
Arkadaşlar elimde bir DC motor PWM sürücüsü var. Bu sürücü üzerinde direnç takmak için bir giriş mevcut. Sürücünün üreticisi bu dirençleri de kendi markasıyla satıyor. Fakat bu dirençlere "Horse Power resistor" (beygir gücü direnci) diyor. Her motorun beygir değerine göre bir direnci ve her direncin de bir ürün kodu var.

Ben kullanacağım motor için hangi direnci kullanmalıyım diye sorduğumda bana 9838 ürün kodlu (0.1 ohm) direnç kullanmam gerektiğini söylediler. Firma Amerika'da olduğu için bu direnç sadece Amerika'da bulunabiliyor. Fiyatı 2-3 dolar fakat çok uçuk kargo ücretleri istiyorlar. En ucuzu bana 22 dolara mal oluyor.

Şimdi merak ettiğim bu dirençler piyasada satılan normal dirençlerden mi? Yani ben gidip 0.1 ohm direnç alıp takınca aynı işi görecek mi? Eğer öyleyse 220 volta dayanıklı 0.1 ohm direnç bulmam gerekecek yanılmıyorsam.

Bu konuda bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olabilirlerse memnun olurum.

Teşekkürler,
Suat


Söz konusu olan direnç:

s-l300.jpg


Elimdeki sürücü KB KBWS-25D

kbwd.jpg
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Doğru Bülent. 5 watt 0.1 ohm imiş.

Sürücünün kılavuzunda diyor ki direncin üzerindeki değerler PWM sürücüleri için hükümsüzdür. SCR tipi sürücü için o voltaj ve hp değerleri geçerli diyor. Yani bendeki PWM sürücü için 5watt ve 0.1 ohm olması yeterli.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
127,966
Mesajlar
913,951
Kullanıcılar
449,611
Son üye
ramazansanli@

Yeni konular

Geri
Üst