hotpoint ariston nofrost buzdolabı motor devreye giremiyor

Oncelikle cevap icin tesekkurler ama benim bunlari anlayacak bilgim yok.hic anlamadığım seyler.
Her gelen servise inanmıyorum sadece.birde tamir durumunda bir cok arizanin devaminda geldigini duydum.eger tamirinde sorun biticek siye garanti verseler hemen yaparım yeni almak cok daha pahali lakin 2 kere tamire 500 600 vermekte biraz kerizlik olur.kart tamiri yapan yerler varsa denemek isterim acikcasi.
KARDEŞİM ELEKTRONİK KARTI SÖKÜP GETİR YADA GÖNDER BANA YARDIMCI OLAYIM BANA 05364621859 DAN ULAŞABİLİRSİN.
 
Arkadaşlar kart değişince düzeldi mi buzdolabınız. Bende şuanda aynı problemi yaşıyorum. Çıt çıt çıt sesleri ile başladı. Röle veya kondansatördür diyordum ama yeniledim onları yine düzelmedi. Ama motor direk enerji verilince çalışıyor. Geriye sadece kart kalıyor galiba.
 
5-6 sene önce Ariston nofrost buzdolabı vardı, buna benzer bir arıza olmuştu. O zamanlar kartı söküp bakmıştım. L1 bobini, wattlı direnç ve diyak vardı sanırsam bunları değiştirdik sonra düzelmişti. Kartı söküp bakmakta fayda var, 300-400 tl masraf edene kadar bozuk parçaları bulursanız 5-6 TL ye halletmiş olursunuz.
 
Hala bu konuda sorun yaşayanlar bana özel mesaj atsınlar, 100-200 arası fiyatlara çözülüyor.
 
Merhaba ayni sorun bizde de olmaya basladi hotpoint buzdolabimiz 4.5 sene oldu alali. bir gun eve geldik tirt tirt diye sesler yapiyor ama sanki devreye girmiyor. sonra ici ısınıyor.bu böyle 7.8 saat surup aksam hic sikinti yok gb calisiyor.

Servis geldi baktı anakart dedi elektrikten dedi.
600tl para istediler. simdi sikinti şu para verip değişse yeniden sorun cikabilir mi?
Yok sorun varsa aksamlari nasil duzgun çalışıyor bu makine?bilenlerden yardim rica ediyorum.
Kardeşim aynı sorun bende de var şuanda siz çözebildiniz mi ..akşamları hiçbirşey yokmuş gibi düzgün çalışıyor ama gündüzleri genelde o sesi verip motor devreye giremiyor ..
 
Merhaba bu sorunu 4 gündür yaşıyorum. Sanki arabanın marşı basarmış gibi bir ses geliyor motor zorlanarak devreye giriyor. 2-3 gün gündüzleri bu tık tık sesi geldi girmedi, geceleri bir tek çalıştı dolabın motoru. Dün geceden beri sadece marş sesi gibi ses geliyor, devreye hiç girmemeye başladı. Bir tamirci geldi arıza motorda dedi ama çok da güvenemedim açıkçası. Anladığım kadarıyla bu arızayı yaşanlar çok var son senelerde, nasıl bir yol izlememi tavsiye edersiniz?
 
kompresör inverter tip değil de klasik tip ise, 220V u bağlantısını ayırıp kendin verip, sağlıklı çalıştığını görürsen kartta sorun olduğunu anlayabilirsin bence hocam.
youtube da araştır kompresör buzdolabı 220 V çalıştırma

gelişmeleri yazarsan güzel olur, unutma..
 
Tüm süreci anlatıyorum. Önceki mesajımda yazdığım gibi hotpoint ariston nmtm 1922 buzdolabım arızalandı. Sanki arabanın marşı basarmış gibi bir ses geliyor motor zorlanarak devreye giriyordu. Genelde gündüzleri devreye girip geceleri girmedi. Bir gece hiç girmedi, sonraki gece girdi. Bu böyle 4 gün sürdü.

Bir tanıdık vasıtasıyla gelen yabancı uyruklu usta baktı, motor ölçümü yaptı; "motor bitmiş devreye girmiyor değişmesi lazım" dedi, hemen birini aradı fiyat aldı "ikinci el motor 450 tl sıfır 700 tl" dedi (bu dediği fiyatlar işçilik hariç). Ben de internette; "eve gelen usta motor bitmiş derse hemen inanmayın" tarzı yorumlar okumuştum, hem de geceleri devreye girip çalışan motor nasıl bitmiş olabiliyor diye düşündüm. Şahsa 50 TL verip yolladım.

Daha sonra bu forumu gördüm, kart arızasından bahsediliyordu. Onu bir hafızama yazıp, yeni usta arayışına girdim. Tanıdık servis vasıtasıyla bulduğumuz yerli ustamız geldi, motor ölçümü yaptı; "motor sapasağlam, diğer parçalarda sağlam gözüküyor bu kart arızası olmalı" dedi. Kendisinin kart arızasından anlamadığını ama kartçıların olduğu araştırırsam bulup yaptırabileceğimi söyledi. 50 TL arıza tespit ücreti verdim ve yolcu ettim. Burdan kendisine yardımları için tekrar teşekkür ediyorum, emekçi işini düzgün yapan bir arkadaş sağolsun.

Ayrıca forumdan bu sorundan anlayan bir arkadaşa özel mesaj attım, o da kart arızasından dolayı olduğunu söyledi ancak farklı şehirlerde olduğumuzdan kendisine yaptıramadım.

Daha sonra kartı söktüm. İstanbul'da yine tanıdık bir kombici vasıtasıyla kartçı bulup 100 TL'ye kartı yaptırdım ve teslim alıp geri monte ettim. Buzdolabının arızası giderildi, motor teklemeden devreye giriyor, dolap eskisi gibi çalışıyor. Şimdi de bu tarz arızalarla bir daha karşılaşmamak adına akım korumalı priz almayı düşünüyorum.

Bu konuyu açıp, paylaşımlarıyla bizleri bilgilendiren herkese tek tek teşekkür ederim.
 
arızanızın akım korumalı priz ile alakası yoktur. Dolabı üreten firma belirli ömüre sahip parçalar kullandığı için bunun yaşanmış olması normaldir. Ömrü uzun malzemeler kullansalardı, servisten ve yedek parçadan para kazanamazlar, yeni ürün satamaz olurlardı.
Özetle akım korumalı prize gerek yok :)
 
Özellikle kartlardaki 10-15 kuruşluk dandik kapasitörler nedeniyle karşılaşılan arızaların haddi hesabı yok..
zamanla özelliğini yitirmeyecek, daha kaliteli komponent var, yok değil..ama kullanıcı dışında kimsenin işine gelmiyor, işler için iyi değil..

Servis geliyor,
Kart yanmış 400 - 500 TL den yeni kart alıp gelicezzz

Dünya böyle dönüyor 😘😘
 

Forum istatistikleri

Konular
127,950
Mesajlar
913,864
Kullanıcılar
449,598
Son üye
kadir12366

Yeni konular

Geri
Üst