Hoparlör için yardım

ysvs06

Üye
Katılım
24 Mar 2012
Mesajlar
2
Puanları
1
Yaş
34
Direk konuya gireyim,

7+1 ses kartı çıkışından direk olarak bağlı el yapımı hoparlörüm var.
Ancak ses kartından çıkan sinyallerinin elektirik akımı düşük. Yani elektrik az geliyor. (Elektrik hakkında pek birşey bilmediğimden düzgünce anlatamıyorumda.)

Herneyse, aynı el yapımı hoparlörü ses kartı çıkışına değilde, normal herkesin bilgisayarında kullandıgı streo hoparlörünün kulaklık girişine taktığımda bir sorun yaşamıyorum. Eh çünkü bu hoparlörler prize bağlı, ses kartından gelen düşük elektrik sinyallerini 9V kadar güçlendiriyor.

Bende el yapımı hoparlörümü tabiki streo kulaklık girişinde kullanmayacağım. Normal olarak kullanıncada az ses çıkıyor, benim streo hoparlördeki gibi bir sinyaş güçlendirici yapmam gerek dedim. Elektrik bilgim olmadığından burada soruyorum...

Bakkaldan alıcağım bir pil ile çok basit bir sekilde bu güçlendirmeyi nasıl yapabilirim ? Yada bu güçlendirmeyi yapmam mümkünmüdür?


Şimdiden yardımlarınız için teşekkürler.
 
BAKKAL? ,PİL? ,AMPLİFİKATÖR?. MÜMKÜN DEĞİL.!!! BU KOMBİNASYON ÇALIŞMAZ.
 
Arkadaşım öncelikle bakkaldan alacağın pil 9v olacak ve buna görede internette "9V pil ile preamp devresi" diye aratırsan önüne bir sürü devre şeması gelecek ama bunları kurabilmen içinde biraz elektronik bilgin olmalı.önce biraz araştırma yapıp kendini geliştir istersen.çünkü bu devreler hassastır en ufak hatanda ya çalışmaz yada devreden verim alamazsın. kolay gelsin...
 
Tesekkürler...
 

Forum istatistikleri

Konular
128,133
Mesajlar
915,308
Kullanıcılar
449,850
Son üye
umutbaysal9

Yeni konular

Geri
Üst