HMI PROGRAMI

ubahcivan

Üye
Katılım
2 Eyl 2006
Mesajlar
59
Puanları
1
Yaş
39
Çok amatörce bir soru alacak ama arkadaşlar; Her marka HMI için ayrı program mı var ?
Bir de okulumuzda s7-200 PLC var. Bir HMI programı ile Panel olmadan bilgisayar üzereinden PLC kontrol edebileceğim bir program varsa program ismi verebilirmisiniz.
 
Son düzenleme:
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
Evet her marka HMI için ayrı program var.Diğer konuya gelince panel olmadan bunu yapabilirsiniz,kısaca izah edeyim,önce Scada programı ve opc programına ihtiyacınız var,bunların ethernet haberleşmeyi destekleyen yazılımlar olması gerekiyor(diğer haberleşme protokolleri ilede olur ama ayrıca cihaz almanız gerekir),scada programında kontrol programını yazıyorsunuz,buradaki adresleri opc programıyla irtibatlayıp,opc üzerinden plc ile haberleştiriyorsunuz,scada programlarken haberleşme ayarlarınıda opc olarak yapmanız gerekiyor,en kısa şekliyle açıklamaya çalıştım ama biraz teferruatlı bir iş.
 
plc programı üzerinden çıkışları "FORCE" denilen şarta bağlı olmadan aktif yapabilirsiniz
 
hocam deltanın screen editör, weintek firmasının EB8000 ve diğer modelleri ile HMI yazılımı yapabilirsin. aynı zamanda plc olsun veya olmasın bilgisayar üzerinden similasyon yapabilirsin.
HMI ve PLC üzerine IEC standardı maalesef yok. bu yüzden hepsinin programı farklı. Buna rağmen mikroişlemci yapısı dünyada aynı olduğu için bir tane plc veya HMI programı öğrenirsen diğerlerini kolaylıkla yapabilirsin.

Siemens plc'ni bilgisayara bağla. Screen Editör ile bir program yap. Online butonuna bas. PLC hangi portuna bağlıysa onu seç. Sınırsız süre online işlem yapabilirsin. Diğer markalar süre sınırlaması koymuş bu yüzden delta yazılımını tavsiye ederim.
 
merhaba;
Eger plc yada hmi yoksa Lg nın plc ve hmı yazılımlarını kullanmanızı tavsıye ederım cunkı plc ve hmi yazılımları haberlesebılıyor.
 
Merhaba Arkadaslar,

Elinizde Siemens Panel programi varmi vede ben yeni ögrenmeye baslayacagim. kolay anlatan elinizde döküman, kitap ve benzeri varmidir.
yardimci olursaniz sevinirim.

Sayin Mustafa temel kardes,
Sen bu islerin babasi gibisin sanirim
PLC ve Simens Panel , WINCC konularinda yardimci olusan sevinirim.

Ankaradan selamlar
Saygilarimla
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
memlekette başka plc yok galiba herkes siemens s7200 s7300 öğrenmek ve kullanmak istiyor. yazılımı ayrı para ,hmı ayrı para, programlama kablosu ayrı para. acayip de pahalı cihaz. en basit işler için bile bu cihazı kullanılıyor herkes. yazık bence
 
memlekette başka plc yok galiba herkes siemens s7200 s7300 öğrenmek ve kullanmak istiyor. yazılımı ayrı para ,hmı ayrı para, programlama kablosu ayrı para. acayip de pahalı cihaz. en basit işler için bile bu cihazı kullanılıyor herkes. yazık bence

çünlü büyük işletmeler bu ürünleri kullanıyorlar. neden ?

1- her zaman istediğin miktarda istediğin ürünlerden temin edebiliyorsun
2- açık kaynak olduğu için ister Türkiye'den ister yurt dışından çağırma-telefon-internet vasıtası ile bilgi ve destek alabiliyorsun.
3- 30-40 yıl önce üretilmiş elektronik kartların yedeğini temin edebiliyorsun.

yaptığın makinayı sattıktan sonra müşteriyi seni tanımam diyeceksen binlerce üretici var. yok eğer desteğin sürecekse birlikte çalışacağın birkaç firma var. siemens de bunlardan birtanesi.
 
siemensin desteğini çok iyi biliyoruz işletme olarak. sattıkları hız kontrol cihazı arızalanınca tamir etmediler ve yenisini satmaya çalıştılar. bizde başka firmaya tamir ettirdik. şu anda kullanıyoruz çünkü kullanmak zorundayız neden çünkü klima otomasyonundaki scada programları başka hız kontrol cihazı kabul etmiyor. bir kere elini kaptırdınmı tamam. yaptıkları ürün kaliteli olabilir ama müşteri bu kadar zor durumda bırakılırmı.

ayrıca allahın emrimidir bu plc okullarda bile bunu öğretiyorlar. matematik fizik kimyamıdır bu insanların ufkunu bu kadar daraltıyorlar. başkasını alma bunu al. profibus özelliğinden dolayı bence çok tercih ediliyor, ki profibusda çok faydalı ama dehşet fiyatlara satılıyor. resmen tekelcilik. en basit işler için bile insanlar ne kadar çok uğraşıyor.
 
arkadaşlar bütün dediklerizde haklısınız. Ben öğretmenim, plc dersinin modülü ( ders kitabı) s7 200 yazılımış ve bununla ilgili program micrawin anlatılıyor oparatör panel yine aynı. o da siemens. ben bu reklam olarak görüyürum. öğrencilerimiz PLc dediğimizde siemens s7 200 ismini söylüyor. bunu bir panasonic, delta niye yapmıyor. bir de eğitimini kolay öğrene bildiğin plc terci ediyorlar, plc eğitim konuları rahat ulaşmalı. bir plc hakkında nekadar çok bilgi biliyorsan doğal olarak onu kullananmayı terci edebilirsin. marka önemli değil bu konuda laboratuvar kurmak isteyen firmalar varsa görüşelim mekan konusunda elimizden gelim yapmaya hazır. bunu reklam olarak düşüne bilirisiniz.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,174
Mesajlar
915,637
Kullanıcılar
449,936
Son üye
AsilOzgenc

Yeni konular

Geri
Üst