HMI Panel Üzerinde Hata Mesajları

alidumanli

Üye
Katılım
29 Eyl 2013
Mesajlar
76
Puanları
1
Merhaba arkadaşlar. Siemens KTP serisi HMI panel üzerinde geliştirdiğim bir otomasyon ara yüzünde bazı durumlarda kullanıcılara hata mesajları oluşturmak istiyorum. Bunu text field ile yapmak istediğimde bu kontrolleri üst üste koyup, ilgili hata biti setlendiğinde visible özelliği sayesinde aktifleştirerek hata mesajını gösterebiliyorum. Fakat ilgili text field lerin içeriğini değiştirmek istediğimde üst üste olan kontroller nedeniyle bu durum oldukça zor oluyor. Burada daha basit ve profesyonel olarak nasıl bir yol izleyebilirim?
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Tia v13 kullandigini var sayiyorum ekranin en saginda sekmelerde layout var o sekmeye tikla layers altinda hangi ekranda hangi objeyi kullandigini gorebilirsin

Ayrica controls de alarm view var neden kullanmiyorsun ekranin en alt kisminda alarmi belirtirsin ekranda alarmin geldigi cihazi blink yaparsin ( sadece bir fikir) umarim yardimci olabilmisimdir
 
Son düzenleme:
Bilgi için teşekkürler, oldukça faydalı oldu. Alarm view kontrolünü nasıl kullanabilirim, kısaca tarif edebilir misiniz?
 

Forum istatistikleri

Konular
127,956
Mesajlar
913,903
Kullanıcılar
449,606
Son üye
rasit.

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst