Hmi - grafik çizimi

burakuznn1

Üye
Katılım
26 Ağu 2018
Mesajlar
10
Puanları
1
Hmi dan oluşturduğum grafikle kontrol yapmaktayım ancak örneğin çizdiğim grafik verdiğim10 tane (x,y) noktalarının birleşiminden oluşmasın da ben kendi grafiğimi kendi elimle sürekli bir şekilde oluşturayım istiyorum, bunun su anda siemens hmi için mümkün olmadıgını biliyorum ancak böyle bir programlamayı yapmak için sizce nasıl bir yol izlemeliyim?
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
Script kod destekleyen kullanılabilen hmi ekranlarda( siemens comfort seris gibi, yada beijer marka hmi) Elinizin ekranda nereye bastığını x,y olarak alabilirsiniz belki emin değilim. Eğer hmi x,y kordinastını o şekilde noktasal olarak veriyorsa , El ile 10 tane noktaya dokunup onları birleştrip grafik yapabilirsiniz belki.Yada C# yada labview gibi bir pc programında kendiniz ekran oluşturup grafiği ordan mouse ile çizdirip plc ile pc programını haberleştirip istediğiniz bilgileri alacaksınız.
 
hmi ekranda dokunulan yer de koordinat tanımlanması mümkün değil sadece eksen girip nokta elde edebiliyoruz biliyorum , c programlamada kendi eksenlerimle grafik çizip haberleşmeyi deneyeceğim. Teşekkür ederim iyi çalışmalar dilerim
 
Beijer ile görüştüm onların hmi ın da dokunduğunuz yerin x,y kordinatini almak mümkünmüş.Siemens plc ile de haberleşebilirsiniz. İsterseniz bu markayı araştırın.
 
İlginiz için teşekkür ederim,araştıracağım. İyi çalışmalar
 

Forum istatistikleri

Konular
127,951
Mesajlar
913,867
Kullanıcılar
449,599
Son üye
Gksn

Yeni konular

Geri
Üst