Hitachi Seiki VA35 CNC Hata

Katılım
2 Kas 2012
Mesajlar
67
Puanları
1
Yaş
35
Merhaba değerli arkadaşlar,
Hitachi Seiki Va35 Cnc makinamızda hata kodu olarak 400, 401, 410 nolu hata kodları alıyoruz ama en çok 400 kodunu veriyor ve şuanda kullanamıyoruz yardımcı olabilirmisiniz.
 
Son düzenleme:
Forumdaki arkadaşlar genelde hobi amaçlı çalıştıkları için endüstriyel tezgahlar konusunda tecrübeli arkadaşlar yok diye biliyorum ama inşallah bilen birisi konuyu görür
 
Merhaba değerli arkadaşlar,
Hitachi Seiki Va35 Cnc makinamızda hata kodu olarak 400, 401, 410 nolu hata kodları alıyoruz ama en çok 400 kodunu veriyor ve şuanda kullanamıyoruz yardımcı olabilirmisiniz.

Merhaba

internette gördüğüme göre Servo arızası bir kaç forumda benzer sorunlarla karşılaşılmış. her ne kadar çeviri tam olmasada fikir verir kanaatindeyim. Çözümü motor değiştirip düzeltmişler.

"Bunu birkaç yıl önce makinemde yaptık, tüm amplifikatörleri ve kabloları test ettik. O zaman x ekseni motoru makineyi çalıştırmak için yeterince soğutmuştu. Birkaç saat sonra yine kapaklar çekildi ve motor konut üzerindeki tüm boya ısı nedeniyle soyuldu ve üstünde bir yumurta kızardı. Sorun düzeltildi aks ekseni motorunu değiştirerek bu yana bir sorun yaşamadık."

Metnin orjinali :
http://www.practicalmachinist.com/vb/cnc-machining/fanuc-400-servo-alarm-265953/

400 alarm Problemin çevirisi :

Fanuc 6M'de 400 servo alarmı var. Bu bir servo aşırı yük alarmıdır. Birincisi, dün makinenin bir kısmı bittiğinde ve bir tane daha yüklememi bekliyordu. Sadece oturuyordu, nedense alarm geldi.

Tüm kesicileri / termal sıfırlamaları kontrol ettim. Hepsi iyi görünüyordu. Kumandayı bir kaç kere çaldığınızda / çaldığınızda alarm çaldı.

Muhtemelen yaklaşık 6 saat sonra, kesimin tam ortasında aynı alarm ortaya çıktı. Ve artık gitmeyecek!

400 alarmı servo aşırı yük için - burada olmuyor, eksenler tümüyle yağlandırılmış, hafif kesimler alıyor ve kesicilerin hiçbir araması yok. Servo amplifikatörlerin hepsi yeşil hazır ışığı yanar. Herhangi bir amplifikatörde alarm LEDinin hiçbiri yanmaz.

Bakım kılavuzu, sürücüler arasındaki bağlantıyı önerir ve anakart kötü olabilir. Aynı bir makinam var, bu yüzden kablodan çıkardım ve aynı sorunu yine de. Ancak 4'üncü kabloyu denemedim ... bunu takas etmek için çok büyük bir iş olurdu ... bu yüzden bunu test etmem gerektiğini düşünüyorum ...

Ayrıca iyi çalışan makineyle anakartları değiştirmeyi denedim ve yine de iyi olmadı. Amplerin üzerinde biraz yağ / kir vardı, ama fena değil, ama hepsini temizledim. Hâlâ iyi değil.

Teşhis ekranında, parm. 707, amperlerden birinde aşırı yük alarmı tespit edildiğini söylüyor. Ancak yine de mantıklı değil, çünkü amfilerde açılan kesiciler veya alarmlar yok.

Sooo ... Yapmam gereken, hangi sürücülerin OVL alarmını gösterdiğini test etmek ... Belki de alarm tahtasında bir alarm olarak görünmemek üzere test etmektir. Emin olmadığım kablo, sürücü konnektörünü test etme yöntemidir. Ben sürücü 24Volts OVL temas arıyorsanız inanıyorum eğer sürücü tamam ... emin değilim hangi iğneler ... Sanırım onun 3? Metrenin diğer ucunu nereye koyacağım?

Herhangi bir yardım için çok teşekkürler!

_____________________________
410 ise eksen kayması ile ilgiliymiş
410 - SERVO ALARM: n-TH AXIS -EXCESS ERROR

_________________

Fanuc alarm: 401 - SERVO ALARM: n-TH AXIS VRDY OFF
CNC Machine Control Manufacturer
Fanuc
Control Model
16/18/21, 16i/18i/21i, 160i/180i/210i, , 0i
401 - SERVO ALARM: n-TH AXIS VRDY OFF


Alarm Description
The n-th axis (axis 1-8) servo amplifier READY signal (DRDY) went off. Refer to procedure for troubleshooting.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,126
Mesajlar
915,243
Kullanıcılar
449,839
Son üye
Qkay

Yeni konular

Geri
Üst