Hidromat arızası

Öğretmen27

Profesyonel Üye
Katılım
24 Tem 2013
Mesajlar
3,691
Puanları
956
Yaş
40
Ustalarım hayırlı günler. Şebekeye bağlı hidromatlı santrifüjmüz vardı. santrifüj arızalandı ve yenisini aldık. Hidromat çalışıyordu ve onu yeni santrifüje taktık enerjiyi verdik. Normalde ilk enerji verdiğimizde 10-15 sn. çalışıp duruyordu. Bu arada Şebeke borularında hiç su yoktu. Sonra reset düğmesine bastık çalıştı borularda bir miktar su vardı onu çekti su olmamasına rağmen çalışmaya devam ediyor. Sigortayı birkaç defe açtık kapattık fayda etmedi. Acaba içinde hava olduğundan dolayı ventil takılı felan mı kaldı? Su gece 11 gibi geliyor. Su geldiğinde santrifüjün de havasını aldığımızda sorun ortadan kalkar mı acaba?
Fikirlerinizi bekliyorum.
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Hidromat arızası notlarında şunları buldum.
Pompa devamlı çalışıyor arızası.
a) Tesisatın herhangi bir noktasında 70 litre/saat debiden daha büyük bir kaçak mevcut.
b) Manuel çalıştırma düğmesi (RESET) takılı kalmış.
c) Elektronik kart arızası.
d) Hatalı elektrik bağlantısı
 
Sistemde depo yok mu? Doğan Hocam. Depo-flatör sistemi.

Neyse Hocam aktif değil belli, suların gelmesine de az kaldı :)
Sonucu bize bildir Doğan Hocam :)
 
Son düzenleme:
Çok teşekkür ederim öncelikle. Binamızda hidrafor, depo, flatör sistemi var. Hidromatlı santrifüj sistemi ana şebekeden suyu alıp binanın zeminindeki depoyu doldurmak için.
Bu arada sorun çözüldü. 1. mesajımdaki şüphelendiğim sistemdeki hava olayı buna sebebiyet vermiş. Sistemin havasını aldım sorun çözüldü. Çok teşekkür ederim yorumlarınız için. Hayırlı geceler dilerim...
 
Genleşme tankından mı hallettiniz Doğan Hocam.
Hayır santrifüj su emme haznesinin üstünde sarı bir vida var oradan hallettim.
pr_01_9665_max.jpg
 
Burdan tamam. Bende genleşme deposu basınç problemi sanmıştım.

hp.jpg
 
Ustalarım bu konuya ilgili bir husus kafama takıldı. Normalde hidromatlı santrifüj bağlantısı yapıldıktan sonra sistemde su olmasa çalışmaması gerekir. Sistemdeki havadan etkilenip çalışmaya devam etmesi normal mi?
Aklıma çok iyi geliyor sistemde su yoktu bunun bağlantısı yapıldığında çalışma felan yoktu. Fikri olan var mı?
Ayrıca arıza notlarında pompa emişinde hava olması durumunda hidromatın çalışmaması ve sistemin kendini korumaya alması gerekiyor diye yazıyor. ( FAILURE ledi yanacaktır)
Bence hidromatta elektronik kart arızası var.
 
Son düzenleme:
Hocam merhaba nasilsiniz? Sistem de su olmadigi zman motorun calismamasi gerekir. Cunku motor calisirsa bu sekilde tekrar hava yapar. Hava yaptiktan sonra su gelse dahi suyu pompalamayacagi icin tekrar havasini almaniz gerekir. Onceki mesajlarinizda da yazmissiniz. Mototor surekli calisiyor. Cunku hava yapmis motor suyu basmaz suyu basmayinca tesisatta basinc olusmaz ve motoru stop ettiren mekanizma calismaz.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,950
Mesajlar
913,833
Kullanıcılar
449,596
Son üye
anilhikmet

Yeni konular

Geri
Üst