Hidromat arızası

Şamandırada belli oranda hava var ve içindeki bilye ve anahtarın ağırlığını yenecek şekilde dizayn edilmiştir, daha fazla su seviyesine cevap vermesi için şamandıraya azar azar ağırlık eklemelisin @Öğretmen27 Doğan Hocam yani deneme yanılma yöntemi ... plastik bir kutuyu (kapaklı ilaç şişeleri) şamandıraya geçici bağla sonra çocuğun bilyelerini teker teker ekle ;).
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Abiler kusura bakmayın hala anlatamadım. Sorumu değiştiriyorum.:D Her şeyi silelim. Yeni bir sistem var onu anlatıyorum.
Bir su borusu var ve bu su borusuna bir musluk taktık. Musluktan önce hidromatlı santrifüj taktık. Musluğu az açtığımızda hidromat devreye girmesin ve motoru çalıştırmasın. SU azar azar aksın. Musluğu sonuna kadar açtığımızda hidromat devreye girsin motor çalışsın. Bu dediğim hidromatın basınç ayarıyla mümkün mü? Hidromatın böyle bir ayarı var mı?
Umarım derdi mi anlatabilmişimdir.:D
 
Hocam basinc ayarinla depodaki suyun seviyesini ayarlayamazsiniz. Yani genis olcude. Cunku depodaki seviye azicik azalinca samandira su kaciracak ve basinc dusecek motor da hemen devreye girecek. Siz motorun cok sık devreye girmemesini istiyorsunuz. Bunun icin baska yontemler var. Ornegin genlesme tanki. Veya sivi seviye rolesi veya flator. Sistemde degisiklik yapmadan bu sorunu cozemezsiniz. Zaten hidromatli motorlar kurulumu kolay oldugu icin kullanilmis.
 
Limit switch ile yapabilirsin.Bu switchlere kuvvet fazla gerekmez mekanik şamandıranın bu switchi hareket ettireceğine inanıyorum.Eğer hareket ettirmezse azar azar ağırlık koyulabilir( switch tarafına).Bu defada suyun kaldırma sorunu çıkabilir yani iyi ayarlamak lazım.Mikro switch te olabilir kontaktör bobinine seri bağlarsın.
10-09102012-741334L.gif
FOETKIXGE7L45KL.LARGE.jpg
 
Ne derler buna amerikayi bastan kesvetmek mi? Yeni yeni icatlar. Peki bu switch suyun icinde calisacak mi?
 
Suyun içine girmesine gerek yok şamandıranın zıttına takılacak.Sadece kolu şamandıranın miline değsin yeter.
 
Hocam bence sorununuzun en mantıklı ve kolay çözümü genleşme tankıdır. Hidromat kullanım yokken gereken hacimde suyu membranlı tanka doldurur ( örnek 30 yada 50 lt ) ayarlı basınca gelince durur.

Siz musluğu açtığınızda basınç yeterli olduğu için önce tanktan kullanım başlar. Ne zaman örnek verdiğim hacimdeki suyu kullandınız ( 30 - 50 litre ) basınç düşecek ve hidromatınız tekrar çalışacak. Basıncı yakalayana kadar su ihtiyacı varsa hidromat çalışmaya devam edecek. Ne zaman yeterli basınca ulaştı yada kullanım durdu o zaman pompa duracak.

Sisteminize uygun büyüklükte bir membranlı tank ve bir çekvalf kullanmanızı öneririm.

Kolay gelsin.

Not resim temsilidir. Genelde küçük sistemlerde soldan ikinci model tank kullanılır.

genlesme-tanklari-3.jpg
 
hd.jpg

Bahsi konu geçen genleşme tankı, basınç şalteri depodan emilen suyun tesisata basılan kısmıyla alakalıdır.
Depoyu dolduran (Taşma koruma sistemine) flatör olmaz çünkü flatör konum bilgisi verir yani açık kontak-kapalı kontak bu bilgi ne olacak girişe elektrikli valf mi koyacaksınız? olmaz çünkü depoyu dolduran sistem elektrikli olmamalıdır bu nedenle şamadıra sistemi yani mekanik sistem vardır.(Alafranga tuvaletteki rezervuar sistemi gibi)

Bu öğretmen27'nin bir önceki sorduğu soruyla alakalıydı. Son sorusu için genleşme tankı yada bir depo kullanılmalı.
 
Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
127,952
Mesajlar
913,885
Kullanıcılar
449,600
Son üye
psychedelic

Yeni konular

Geri
Üst