Berdibek

Üye
Katılım
4 Eki 2006
Mesajlar
439
Puanları
1
Yaş
37
HİDROLİK VE PNÖMATİK DEVRE ELEMANLARI


HİDROLİK

Hidrolik, genel anlamda durgun veya hareket halinde bulunan sıvıların hareketlerini ve bunların ilgili tesislerle olan karşılıklı ilişkilerini inceleyen bilim dalıdır.

Hidrolik bilimi de diğerleri gibi insan ihtiyaçlarından doğmuştur. İnsanlık evriminin kronolojik gelişimi incelenecek olursa, ilk insanlar daha ziyade suların yakınlarında yerleşir ve yaşarlardı. Suyun az olduğu yerleri bırakarak daha fazla olduğu yerlere giderek bulabildiklerini yemek ve avlanmak suretiyle göçebe halinde yaşantılarını devam ettirirlerdi. Zamanla tarım devri başladı ve böylece göçebelikten kurtuldu. Bunun sonucu yerleşme dediğimiz belirli topluluklar halinde yaşama düzenine geçilmiş oldu. Yağışın az olduğu yer ve zamanda da yetiştirdikleri ürünlerin az olduğunu görmeleri sonucu suya şiddetle ihtiyaç duydular. Bitkiler suya götürülemeyeceğine göre suyun bitkilere götürülmesi gerekliliğini düşündüler. Suyun ilk defa bitkilere verilmesi muhtemelen basit kova ve kaplar ile olmuştur. Sulama böylece başlamış oldu.



HİDROLİK ÇALIŞMALARDA İSTATİSTİKSEL YÖNTEMLERİN KULLANIMI

Hidrolojik büyüklüklerin birçoğu fizik yasalarıyla tam olarak açıklanamayan rastgele değişken niteliği taşırlar. Bunların en önemli nedeni yağışın rastgele karakteridir; bu nedenle yağışla ilişkili olan akım değişkenlerinde de rastgelelik görülür. Hidrolik sistemin rastgele karakteri; hidrolik verilerdeki örnekleme hataları ve hidrolik süreç için kabul edilen modeldeki hatalar hidrolik değişkenlerin rastgele nitelik taşımasına neden olur. Bir hidrolik büyüklüğüm rastgele değişkenliği önemli değilse bu yanı ihmal edilip ortalama değeri çalışılarak olay deterministik bir yaklaşımla incelenebilir. Ancak bazı büyüklükler için (taşkın debisi gibi) böyle bir yaklaşım anlamlı olmaz, bu durumda olasılık teorisi ve istatistik birimlerine dayanan, olasılıkların işin içine girdiği modeller kullanmak gerekir.



HİDROLİK SİSTEMLER
Bir hidrolik sistem yer çekimi kanunu kullanarak güç ileten ve iş yapan sıvıları içerir. Bu bölümde bazı temel sistemleri tanımlanacak ve şunların durumları ile hidrolik sistem biçimlerinin durumu incelenecektir. Yağ deposu bir ambar görevi görür ve akışkanı tutar. Filtreler, süzgeçler ve manyetik tapalar akışkanı (yağ) geçişi tıkayarak ve parçalara zarar veren kirletici maddelerden korur. Isı değişimleri ve soğutucular yağ sıcaklığını güvenli bir limitte tutmak ve yağın kötüleşmesini önlemek için kullanılır. Akümülatörler teknik olarak depolanma enerji kaynağıdır ve bir yağ deposu gibi davranırlar.

Kod:
Şifre : www.kontrolkalemi.com
 

Ekli dosyalar

  • HİDROLİK ÇALIŞMALARDA İSTATİSTİKSEL YÖNTEMLERİN KULLANIMI.zip
    152.8 KB · Görüntüleme: 579
  • Hidrolik sistemler.zip
    35.6 KB · Görüntüleme: 867
  • HIDROLIK VE PNÖMATIK DEVRE ELEMANLARı ÇIZIMLERI.zip
    49.1 KB · Görüntüleme: 851
  • Hidrolik.zip
    52.5 KB · Görüntüleme: 721
Moderatör tarafında düzenlendi:
merhabalar; Öncelikle böyle bir site için teşekkür ediyorum.. Ben sitenize yeni üye oldum ve sizin sektörde de yeni sayılırım asıl mesleğim tornacılık ama hid.ve pnö. beni daha çok etkiliyor..
Benim sorunum şu nasıl bir kolay yol vardır bu işte ilerlemem için..? tabi ki kolaydan kastım basit değil ama nereden yola çıkmalıyım, ne okumalıyım, nereden başlamalıyım. Eğer bu konu ile ilgili olur ve bana yardım ederseniz çok sevinir ve minnettar kalırım.......
şimdiden ilginize teşekkür ederim...!!!!
 
Konudaki teşekkür mesajı ve konu dışı mesajlar silinmiştir.
 
Zip dosyaları hata veriyo yeniden upload edebilirmiyiz !!
 
Hidrolik sistemler.zip dosyasinda yer alan word dosyasi icinde resim alanlari var fakat resimler yok. Onlara nasil ulasabiliriz?
 
Kardeşim eline sağlık çok güzel paylaşmışssında şekiller çıkmıyor ya bunun nedeni nedir?
 
Benden başka bir iki kişi daha sormuş ama cevap verilmeyecek sanırım bu soruya...:S
 
Arkadaşlar hidrolik sistemler adlı word dosyasının orjinalindede resimler çıkmıyor bu yüzden üzgünüm. Ayrıca zip. lerin hepsi çalışıyor.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,956
Mesajlar
913,899
Kullanıcılar
449,606
Son üye
rasit.

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst