hidrolik valflerin kontaklarının yapışması sorunu

kayayca

Üye
Katılım
7 Haz 2018
Mesajlar
23
Puanları
1
Yaş
30
bu konuyla ilgili çok sıkıntı yaşıyorum. bir devre olacak 10 çıkışlı girişte ne verirsem (24vdc/220vac) çıkışımdan onu alacağım. buna nasıl bir devre yapabilirim.
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
ne yapmak isdediginizi anlayamadım hidrolik valfleri mikontrol etmek istiyorsunu valfleri kontrol eden rolelerin kontaklarımı yapsıyor
 
ne yapmak isdediginizi anlayamadım hidrolik valfleri mikontrol etmek istiyorsunu valfleri kontrol eden rolelerin kontaklarımı yapsıyor
şöyle hidrolik ünitelerde valflerin aç kapa yaparken röleler tahrip oluyor yani yapışma sorunu yaşıyorum. ben bunu önleme için bir devre tasarlamak istiyorum. röle yada transistör kartı diyede geçiyor.
 
Transistor karti ile olur ancak 24 dc walf icin gecerli 220 volt icin tristort karti lazim sana

Hazir kart var elimde 24 dc volt walfe gore transistor karti
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Aşağıdaki tip ray tipi solid state röle kullanırsanız girişten yapacağınız 12 volt yada 24 volt tetikleme ile kontak ucuna ne bağlarsanız onu geçirecektir.

Ayrıca bu devre elemanı kontrol devresi ile güç devresi arasında elektriksel izolasyonda sağlayacaktır.

F7125140-01.jpg
 
röle kontak amper lerini daha buyuk sec birde bosta kalan kontak pinlerini bir biri ile koprule
 

Forum istatistikleri

Konular
128,100
Mesajlar
914,962
Kullanıcılar
449,800
Son üye
bukurt

Yeni konular

Geri
Üst