WaRCRaFT

Üye
Katılım
28 Mar 2008
Mesajlar
1
Puanları
1
Yaş
39
Merhaba Arkadaşlar
Çalıştığım fabrikada Hidrolik sistemle çalışan Press makinası var. Kurulalı 2 hafta oluyor. Bu sistem belli bi çalışma süresinden sonra Rapid Pressure(Anladığım kadı ile Basısnç ta türbilan olutu diyor!!) Böyle bi hata oluşuyor. 2 dk bekledikten sonra sistem tekrar çalışmaya devam ediyor. Bu hata neden oluşabilir. Eger anladıgım gibiyse yani sistemde türbilans oluştu diyorsa çözümü nasıl olur ve sistemin türbilansa girmemesi için ne gibi önlemler alınabilir. Yardımlarınızı bekliyorum Şimdiden teşekkürler.
 
merhaba hidrolik sistemde türbülans oluşmaz . türbülans hatlarda olur uygun kesit seçilemediği için. Ama bir müddet sonra değil çalışmanın başından sonuna olur. ayrıca dediğin kelime hızlı basınç anlamına geliyo. Makine ne makinası ve varsa devre şeması olursa yardımcı olabilirim
 
Selammun aleykum,
Dostum, Sistemin bağlantı noktalarında quick caplin varmı ? Eğer sistem bu hatayı veriyorsa, Sistemde mutlaka Flow swich olması lazım. Türbülansı ancak Flow swich ile görebilir. Birde sistem basıncı yeterli zamanda istenilen basınca ulamadığı zamanlarda verir.
bence sen ;
- Varsa Sistemde bağlı olan Flow swich lere
- Pressure swichlerin bulunduğu noktlara manometre takarak istenilen zamana göre basınç değerini yakalıyormu ?
- Sistemin alarmı veren noktalarda bulunan varsa quick caplin kontrolü,
- Arıza gösteren noktada varsa chek valf kontrolü,
- Arıza veren noktada bulunan, Pistonları ve varsa motorları süren valflerin çıkışlarına sisteme paralel manometre bağlayarak debiyi izleye bilirsin.

Yani kısacası Arızanın bulunduğu alanın etrafında takılı olan check valf, selenoid valf, Quick caplin, Flow metre-Swcich, Pressure swich ( basınç swici ) bunların kontrolünü yapman.

İyi çalışmalar
 
teşekkürler
 

Forum istatistikleri

Konular
127,950
Mesajlar
913,859
Kullanıcılar
449,598
Son üye
kadir12366

Yeni konular

Geri
Üst