Hidrolik sistem ilave tank Hk.

Katılım
22 Ocak 2020
Mesajlar
2
Puanları
1
Yaş
36
Merhaba,

Mevcut devremizde çalışan tankımız ilave modüllerin sisteme eklenmesi ile yetersiz görünüyor. Bu yüzden ek 350 Lt'lik bir tank ilave etmek istiyoruz. Bu tankın gidiş dönüş hatlarını mevcut tanka bağlayarak kabaca bir sistem kurmayı düşünüyoruz.

İlave tank eklemedeki bu mantık doğru mudur, ve hem hatlarda hem de bu ek tankta/tasarımında dikkat etmemiz gereken nokta nedir? İki tank arasında pompa düzeneğine gerek var mıdır yoksa diğer tanktan yağ çekildikçe ek tanktaki yağ mevcut tanka geçecek midir?

Bu konulara çok hakim olmadığım için her türlü detayınız benim için önemli. Şimdiden teşekkürler.
 
ilave moduller eklendiginde, tum moduller calismis olsa (ilaveler ve esaslar) sizin pompaniz bu gerekli basıncı ve debiyi saglayabilecek mi?
 
Plc ureticisi degil makine ureticisi ile gorusmeniz gerekmektedir. Makine ureticisi kimse onunla irtibata geçiniz. Imalatcidan elektrik devre semalarını isteyiniz. Ayrıca muhtemelen haberlesme modbus (iletisim protokolü) üzerindendir, modbus register listelerini isteyiniz. Edit: Bu cevap baska bir konu ile karıştı. Makine ureticisi ile iletisime gecmelisiniz ayrica ilave modullerin basinc ve debi ihtiyaçlarını da bilmelisiniz.
 
Son düzenleme:
Tank kullanmanın amacı makinanın çalısmadıgı anlarda depolama yapmak,ve ani ihtiyac durumlarında isteklere cevap verebilmektir.(Bu sayede cok daha büyük pompa kullanmamıs oluruz)
öncelikle sisteminizin ihtiyac durumunu,çalısma sıklıgını kontrol etmeniz gerekir.
Bu konuyu havuz problemi gibi hesaplayabilirsiniz.Havuz sizin tankınız,pompa sürekli olarak havuzu dolduruyor,havuzun cıkısları ise sizin cihazlarını calıstırıyor diye düşünün.
Burdaki amacınız havuzun sürekli olarak belirli bir seviyenin(Calısma basıncının) altına düsmemesi.
Eger tüketim miktarınız cok artarsa (cok sık bosaltma vanasını acarsanız,veya cok fazla su alırsanız)havuz bosalır.Bu sefer ne yapmanız gerekir,havuza giren suyu artırmanız(Pompa debisini artırmak,pompayı büyütmek)
 
Mevcut devremizde çalışan tankımız ilave modüllerin sisteme eklenmesi ile yetersiz görünüyor.
Ne yönden eksik görünüyor?Tankın içinde bulunan yağ,ilave sistemin içine doldu seviyemi düştü?Eğer böyle ise yağ ilave edin(Pompanızın debisi sisteme gerekli yağı besliyor ve sistem çalışıyor ise)
Sistemin debisi arttı yağ ısınmayamı başladı?Eğer böyle bir durum var ise emiş kısmını ellemeden dönüş kısmına ilave tank koyup içindeki gerekli bölmeleri ve soğutmayı ihmal etmeden ilave edebilirsiniz.iSistemin sağlıklı çalışması için deal yağ sıcaklığı 45-55 C derecedir.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,956
Mesajlar
913,899
Kullanıcılar
449,606
Son üye
rasit.

Yeni konular

Geri
Üst