Hidrolik pres sorunu

ibosch01

Üye
Katılım
9 Şub 2009
Mesajlar
545
Puanları
1
Yaş
39
Konum
adana
Merhaba arkadaşlar.pres olarak kullandığım bir hidrolik pistonum var.bu piston ara ara gidip gelirken takılıyor yavaşlıyor yüke binince duruyor,fakat pres yapıyor gibi görünüyor.elektriksel olarak bütün kontrolleri yaptım bir arıza göremedim.yağını kontrol ettim ve yağ ekledim yine düzelmedi.yön kontrol valfinide değiştirdim yine düzelmedi.birde valfin alt kısmında büyük bir mekanik yön kontrol mekanizması var onuda açtım baktım birşey göremedim acaba çalışırken takılı kalıyor olabilirmi?
not:takılı kaldığı yönden kurtarmak için ters yöne çalıştırmamız gerekiyor yoksa orda takılı kalıyor.
yorumlarınızı bekliyorum.hayırlı işler.
 
çabuk boşaltma valfi var mı yoksa basit bir şey mi..merkez kapalı mı kullanıyorsun valfi?switch kullanıyor musun..
 
Basınc yeterlimi.Yüke girdiğinde basınç da düşme yapıyormu. Birde hidrolik sistemlerde basınc ayar valfi vardır. Bu valfin kacırıp kacırmadığını kontrol etmelisin.
 
Kardeşim büyük ihtimal silindirin keçeseinde sorun vardır, keçede sorun olduğunda bunu yapar, diğer bir olasılıkta dişli pompa kullanıyorsan pompa yüke bininciye kadar yağı basar ama yükte kaçırmaya başlar, veya pompanın emiş filtresini, adaptörlerini ve kaplinini kontrol et. Valfin altında bahsettiğin muhtemelen basınç kontrol valfidir, bu valflede ilgili olabilir ama üzerindeki Potu sıkma yönünde çevirirsen Basıncı artırırsın, bu şekilde istersen bir ayarlamayı dene. Netice itibari ile bu ayarı yaptıktan sonra pompanın basıncına bakmalısın eğer pompanın Manometresi üzerinde istediğin basınç değerini görüyor isen muhtemelen sıkıntı keçelerdedir, keçeleri değişerekten halledebilirsin.
 
arkadaşlar yorumlarınız için ilk öne teşekkür ederim. basınş ayarını en yükseğe alıyorum yine anı şeyi yapıyor.ve bu dediğim olay sürekli olmuyor 5-6 seferde bir yapıyor bazen bu sayı artıyor.bir ikincisi bu arızayı yaptığı esnada basınçta normal değerin yarısı kadar oluyor yani düşük geliyor ve gücü baskıya yetmiyor.ekstra olarakta sunu söyleyebilirim, ileri-geri tazyik A tazyik B ve boşaltma valfleri var bu sistemde.basınç ayar valfini iptal ederek veya başka bir şekilde naıskl kontrol edebilirim bilgim olmadığı için bu konuda yanlış yapmak istemiyorum.cevaplarınızı beklerim. kolay gelsin.
 
]Kardeşim büyük ihtimal silindirin keçeseinde sorun vardır, keçede sorun olduğunda bunu yapar, diğer bir olasılıkta dişli pompa kullanıyorsan pompa yüke bininciye kadar yağı basar ama yükte kaçırmaya başlar, veya pompanın emiş filtresini, adaptörlerini ve kaplinini kontrol et. Valfin altında bahsettiğin muhtemelen basınç kontrol valfidir, bu valflede ilgili olabilir ama üzerindeki Potu sıkma yönünde çevirirsen Basıncı artırırsın, bu şekilde istersen bir ayarlamayı dene. Netice itibari ile bu ayarı yaptıktan sonra pompanın basıncına bakmalısın eğer pompanın Manometresi üzerinde istediğin basınç değerini görüyor isen muhtemelen sıkıntı keçelerdedir, keçeleri değişerekten halledebilirsin
 
Hidrolik pres sorunu devam ediyor.
 
Son düzenleme:
Kardeşim öncelikle kullandıgın silindir üzerine ileri ve geri hattına manometre ve vana koy birde pompa basınç hattına manometre koy sonra normal çalışma esnasındaki basınçları not al birde piston takılı kaldıgındaki basınçları kontrol et piston takılınca ileri hattının vanasını kapat pompa üzerindeki basıncı ve ileri hattı üzerindeki basıncı kontrol et. arızayı bu şeklilde rahatlıkla bulabilirsin.Hidrolik sistemler kapalı hat oldugu için basınçları kontrol etmeden arıza tespiti zor olur.
 
arslan3455 arkadaşım söylediklerin mantıklı geldi teşekkür ederim.yalnız bu sorun 3-4 gündür kendiliğinden düzeldi.olayın ne olduğunu anlayamadık :)
 
selam bulunduğun yer havalar soğuk mu?
eğer böyle bişey varsa yağ donuk olmasından yapar yada yağda pislik olması muhtemel
birde sana tavsiyem yağ nekadar kullandın yağ çok eski ise üzerine yağ eklemen yerine komple boşaltıp temizlik yapman ve yeni
yağ ile çalışman çünkü belli bir süreden sonra yağ viskositesi bozulabiliyor
saygılar
 

Forum istatistikleri

Konular
127,952
Mesajlar
913,875
Kullanıcılar
449,599
Son üye
Gksn

Yeni konular

Geri
Üst