hidrolik pres kumanda sistemi

Katılım
8 Ocak 2016
Mesajlar
19
Puanları
1
Konum
ANKARA
Arkadaşlar iyi akşamlar ve yardımlarınız için şimdiden teşekkürler;

Müşterimiz bir hidrolik pres istiyor.Kumandası ilk olarak basitti.Sadece tam güçte aşağı ve yukarı hareket istiyordu.Şimdi ise yükü kg olarak okumak ve belirlediğimiz bir tonaj değerinde sabit tutmak,o tonajı aşmamak ve o tonaja ulaştığında sistemi hareketsiz kılmak istiyor.Biraz araştırdım.Basınç sensörleri analog olarak mevcut mA ve 0-10 vol çıkışları var.Konu hakkında çok bilgim yok ancak bu işi kendim tecrübe edinmek maksadıyla yapmak istiyorum

Sensörden aldığım analog çıkışı zelioda yapacağım bir programla değelendirebileceğimi düşünüyorum.Örnek olarak 4 çıkışlı zelio ile 4 set değeri belirleyebileceğimi düşünüyorum.Tonaj seçeneğini koyacağım 4 butonla setleyip zelioda yaptığım karşılaştırmayla çıkıştan valfleri enerjileyebileceğimi düşünüyorum.Ama bu çok amatör bir çözüm olacak.Digital bir ekrandan set değeri ayarlamak daha cazip geliyor ama hiç bilgim yok.Bu konuda bana yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden çok teşekkür ederim.
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
Bildiğin veya kullanmayı tercih ettiğin herhangi bir PLC ve Operator panel ile yapabilirsin.
Loadcell baglamak için kullanacagın PLC de analog input olmalı.
gerisi senin programlama bilgine ve müsterinin talebine kalmış.
Basit bir iş oldugu için giriş seviyesi PLC ve Op yeterli olacaktır.
 
zelio nun ekranı size yeterli olacaktır ek bir operatör paneline gerek duymazsınız. SR2B21BD modeli zelio işinizi görecektir. Programlama için ben size yardımcı olurum. Siz projenizi biraz daha detaylandırın program sorun değil.
 
Pres kac tonluk ?
 
Arkadaşlar ilginize alakaniza çok teşekkür ederim. Eray bey program konusundaki destek teklifinize çok teşekkür ederim.zelio ile denemek sanırım benim içinde kolay olacak.ancak bir operatör paneli ile müşteriye set değeri sormak ve müşteriye bunu setletmek beni biraz daha profesyonel kılacak müşteri gözünde.basit bir operatör paneli zelio ile çalışacak öneriniz varmı?
 
Zelio yu rs232 üzerinden hmisto511 hmi ile haberleştirebilirsiniz.
 
Son düzenleme:
Presi aynı pompa debisi ile sabit değerde tutamazsın. Yukarda sabit bir değer belirtmişsiniz. Pompalar ile basıncı ayarlayamazsınız(Aç kapa ile). Ya değişken debili pompa yada ikinci bir pompa kullanacaksınız. İki pompalı sistemde birinci pompa dişli olabilir ama ikincisi mutlaka piston pompa olmak zorundadır(Bu tipde yapılmış pompalar mevcut, içerisinde bir dişli ve birde piston pompa bulunur. Hızlı hareketler için dişli pompa yavaş hareket için piston pompa aktiftir.Bknz eskavatörler). Ayrıca bu tip pompalara tandem pompa da denir.
Basit bir kontrol modülü ile yapmayı aklınızdan çıkarın. "Yaklaşık değerler" başka "istenilen değerler" başka bir terimdir.

Edit : Pompalar ile basıncı ayarlayamazsınız(Aç kapa ile). min max olabilir ki bunlar bulanık değerlerdir.Yükün değiştiği durumlarda hidrolik sistem parçaya veya parça hidrolik sisteme zarar verebilir. Pompa hedefe ulaştığında bile vakum oluşturmayacak kadar en az kaçakları karşılayacak kadar dönmek zorundadır.
 
Seagate doğru söylüyorsun o kısmı atladim ama değişken değilim pompayi belirlenmis set degerine yaklasinca nasil debi kistirarak kontrol edicem.bunu valfler yardimiylami yapmaliyim?
 
Eray bey hmisto yu kullanabilmek icin bu operator paneli icin bir yazilim yapmak gerekirmi yani ornegin ekranda BASINC SET degeri giriniz sorusu sordurum girilen degeri zelio icin karsilastirma degeri olusturmak icin cevirmek uzere bir yazilim gerkecekmi eger gerekecekse zelioyu az cok kullanabilen biri olarak sizce bunun altindan kalkabilirmiyim?
 
Pompa bir çalışır ve ayardeğerin %80 varınca kapanır. Aynı anda 2.Pompa devreye girer ve basıncı set değerine getirerek çalışır. Pompa 2 işlem bitinceye kadar çalışır. Burada atladığın konu valf kontrolü sadece yön vermek için kullanılır.
Şöyle açıklamaya çalışayım:
Pompaların ikiside aynı anda çalışmaya başlar. Belirli bir basınca gelince ana pompa devreden çıkar(ister valfini kapat ister kapatma, çekvalf kullanmak zorundasın). İkinci pompa (piston) hız referansını analog basınç değerinden alır. (Fark azaldıkça devride azalır.) İstenilen değere gelince pompa sabit bir değerde döner(sebebi yukarda yazıyor).
 

Forum istatistikleri

Konular
128,105
Mesajlar
915,012
Kullanıcılar
449,805
Son üye
berkayk304

Yeni konular

Geri
Üst