arkadaşlar uzn zamandır bu siteye girmediğimden dolayı sorularınıza cevap yazamadım. Evet arkadaşlar bahsettiğiniz programın adı hydraw, ama ben yaklaşık 6 yıldır sedece solidwoks kullanarak bu işi yapıyorum. Çok paralar verip hydraw alamaya gerek yok. Solidwoks profesyonel ve hidrolik sistemi bilmeniz yeterli olacaktır.
Bu işi yapabilmek için öncelikle hidrolik devre şemasını okuyor olabimeniz gerekir. Daha sonra malzeme listesindeki hidrolik valflerin kotalok sayfalarını bulup bu valflerin cartric valfmi yoksa playt tipi valfmi olduğunu görmeniz gerekir. Daha sonra kaplayacakları alanları hesaplayıp manifoldunuzun en, boy ve yüksekliğni belirlemeye çalışıp, bu malzemeleri oluşturduğunuz katı modele, devre şamasına uyacak şekilde yerleştirmeniz gerekir. Yani malzemeleri iyi tanımalı ve yapı buyuklüğüne göre önce o malzemeyi bloğa yerleştimelisiniz a,b,p,t,x,y,z hatlarını devre şamasına uyacak şekilde yardımcı deliklerle yada olduğu gibi uygun hatlara patlatmanız gerekir. şimdilik bu kadar yeterli olacaktır zannedersem.



Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim ama acaba hydraw programı nasıl çalışıyor? devre şemasını verip blok resmini alabiliyor muyuz? Ya da dizayn konusunda bize ne kadar yardımcı oluyor?
 
Merhaba bende de hidrolik şema var ve bunun manifoldunu çizmem lazım. nasıl yapılabileceği konusunda yardımcı olabilecek birisi varmıdır ?
 
Merhaba,
Blokların imalat işlemleri hakkında bigisi olan varmı?Şimdiden teşekkürler.
 
Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
127,952
Mesajlar
913,885
Kullanıcılar
449,600
Son üye
psychedelic

Yeni konular

Geri
Üst