laempe

Üye
Katılım
27 Mar 2008
Mesajlar
128
Puanları
1
arkadaşlar merhaba, hidrolik asansörler ile ilgili bilgiye ihtiyacım var hidrolik gurubu (piston,tank ve ventil gurubu) çalışma sistemi,asansör 3 duraklı, 4 kişilik,kabin ölçüsü:1800*1200mm. bu konuyla ilgili yardımlarınızı bekliyorum.
iyi çalışmalar
 
Genelde makas şeklinde çalışanları çok kullanılıyor, ayrıca teleskopik tip pistonla direk yüke bağlanmış şeklide kullanılıyor. Damper pistonu gibi. Makaslı tiplerde makas sayısı ne kadar çok ise yükselme miktarı katlanarak artıyor. Çalışma sistemini Tedaş ekiplerinin veya itfaiye araçlarının taşıyıcılarını incelersen dahi iyi anlarsan. Çapı 100mm olan iki adet pistonla bahsettiğin yükü çok rahat kaldırırsın ama yüksekliğinde bilinmesi gerekir. Hareket yavaş olacağı için 25-40 lt/dk arası bir dişli pompa seçilebilir. birde NG10 KM. bir valfle kontrolü sağlayabilirsin. Valf KM. olduğu için asansörü istediğin noktada durdurabilirsin.
 
syn.Skysea, asansörün çalışacağı yükseklik 12 metre birde merak eddim araştırdım Rexroth marka ventille bu iş yapılır gördüm deneyiminize dayanarak doğrumudur yoksa asansör sistemleri için özel ventil kütüklerimi kullanmalıyım teşekkürler.
iyi çalışmalar
 
Bu sistemde kullanacağın ventil (NG10) 1/2" Kapalı Merkez bir valf olmalıdır. Buna sadece katriç tip basınç kotrol valfli bir kütüğün üzerine yerleştirip, onuda yağ deposunun hemen üzerine monte etmek en mantıklısıdır. NG10 Valfin markası önemli değildir herhangi bir marka kullanabilrisin, ben Vickers Bayisi olduğum için Vickers valf kullanıyorum, tavsiye ederim, Rexroth a göre fiyatı uygundur ama dediğim gibi tipi önemli, markası değil. Asansör sistemleri için özel bir valf yoktur. ayrıca sana bir web adresi vereyim, buradaki asansörler sana çalışma prensibi hakkında bilgi verecektir. iyi çalışmalar,
:.Hidros Makina Tüm Ürünler .:
 
Syn. Skysea paylaşımın için teşekkür ederim, paylaştığın web adres düşünce ufkumu genişletti teşekkür ederim.
iyi çalışmalar
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
127,964
Mesajlar
913,936
Kullanıcılar
449,609
Son üye
cherrywine

Yeni konular

Geri
Üst