Hidrolik akümülator

ssektorss

Üye
Katılım
27 Nis 2008
Mesajlar
382
Puanları
31
Yaş
39
Hidrolik basınç ünitemiz pistonlu akümülatör olup sistem basıncini hidrolik pompa 90-95 bar araliğında tutmaktaydı sistemde 25-32 inç aralığında bi borudan selenoid valf yağ gonderdiği anda basınç aniden 5 bar düşuyor bu sistem 7 yıldir duzenli olarak çalışmaktaydı ama şimdi biyle bir sorun meydana geldi ve sistemi aniden devre dışı bırakiyor sizce sorun nerden kaynaklıdır değerli arkadaşlar.
 
Hidrolik pompayi kapatarak ve sistem basincini sifirlayarak akumulatordeki gaz basincini olcmeniz gerekir.
Azot basıncı limitler içerisinde olmalı.
Sistem minimum çalışama basıncının %10 altı.
 
Son düzenleme:
Yani bizim sistem 89.5 barda devre dışı oluyor azot basıncı bunun % 10 altında bi değerde olmasımi lazim bide bu azot hangi ölçu aletiyle ölçulüyor ögrenebilirmiyim
Azot basıncı boş olçumde 80 bar civarlarinda olmali diyorsunuz
 
Bu sistem basınçlı kaplar kategorisine girdiğinden ölçüm ve gaz şarjı için profosyonel kişilerden destek almanızı öneririm.
 
Bu sistem basınçlı kaplar kategorisine girdiğinden ölçüm ve gaz şarjı için profosyonel kişilerden destek almanızı öneririm.
Ozel bi metodu yok baglantilari saglam yapip 120 barlik hidrolik mano metre ile olcebilirsiniz ancaak okumulator siboplu tip ise ozel aparati var onu herkeste olmaz bende var onu takip olcmeniz gerekir gazi kacmis ise ayni aparat ile gaz dolumu yapabilirsiniz eger arizali ise tamir edebilirim gazda yukleyebilirim 20 yildir bu tip akuler ile ugrasmaktayim
 
yüksek basınçlı akümülatörlerde de hidrolik pompa vasıtasıyla kademe kademe gaz basılabilir.
şöyle ki : tüpün basıncı akümülatörün basıncını yenemeyeceği için önce boş akümülatöre gaz basılır, bu gaz hidrolik güç ile akümülatöre doldurulur. tekrar akümülatör basıncı düşürülüp tekrar bos akümülatöre gaz basılır. yine aynı şekilde hidrolik güç ile diğer tarafa aktarılabilir.
düşük basınçlı akümülatörlerde tüp basıncı yeterli oluyor . onlar direk basılabilir.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,947
Mesajlar
913,818
Kullanıcılar
449,593
Son üye
purplelake

Yeni konular

Geri
Üst