Hidrofor pompasının biri düzgür çalışırken diğeri hiç durmadan çalışıyor?

sakarya18

Üye
Katılım
8 Kas 2017
Mesajlar
45
Puanları
1
Yaş
34
merhaba
2 adet pompamız var hidrofora bağlı,birisi çalıştığı zaman durabiliyor yani düzgün çalışıyor,diğeri ise bir çalıştımı hiç durmuyor,basınç şalteri sürekli kapalı durumda kalıyor pompa çalıştığı zaman bu sebeblede pompa hiç durmadan çalışıyor,bunun sebebi ne olabilir acaba??
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Pompa, fan/kanatları aşınmış, giriş çıkış vanaları kapalı, varsa, filtre tıkalı olabilir.
 
pompayla alakalı bir sorun mu var diyorsunuz
 
Yani..
 
Pompaya bagli boruda bir monometre var ise basincina bakin obur pompa basinci ile ayni ise basinc salteri arizali olabilir basinci dusukse zeybek hocamizin onerilerini uygulayin
 
basınç şalteri arızalı olabilir. genleşme tankı her hidrofor için ayrı ise genleşme tankı içindeki mebranda yırtılmış olabilir.
 
MErhaba, yedekli çalışan iki hidrofor pompası aynı hatta suyu basıyor. Her ikisi de çıkış vanasını kapatsak dahi durmuyor(sırayla çalışmada tek tek denendi) manometre hızlı artış göstermiyor çok yavaş yükseliyor kapalıyken. Hiçbir durumda her iki pompa da durmuyor. Basınç şalterleri değiştirildi sorun çözülmedi. Problem nerede olabilir? Teşekkürler
 
Pompaların, kaşık/kanat/pervane denen suyu basan aparatlaru asınmısıtır. Veya, suyu aldıgı tank rişinde, emme hattında fıltre varsa pıslık tıkanmıstır.
Manomöetre , bu konuda size yol göstericidir.
 
Pompaların, kaşık/kanat/pervane denen suyu basan aparatlaru asınmısıtır. Veya, suyu aldıgı tank rişinde, emme hattında fıltre varsa pıslık tıkanmıstır.
Manomöetre , bu konuda size yol göstericidir.
çıkışı kapatınca basınç tank manometresi yükseliyor ama çıkış manometresi çok yavaş yükseliyor. vanayı açtığımızda su gidiyor sorun yok aama Kapatınca iki pompa da aynı tepkiyi veriyor durmuyor(ikisi de aynı anda mı arızalanmıştır?)
 

Forum istatistikleri

Konular
128,119
Mesajlar
915,167
Kullanıcılar
449,824
Son üye
Lecterer

Yeni konular

Geri
Üst