Hidrofor Motorlar ve Fabrika Bakım Hakkında PowerPoint Sunumu

hattans

Üye
Katılım
21 Mar 2007
Mesajlar
5
Puanları
1
Yaş
39
arkadaşlar umarım işinize yarar..


Hidrofor Motorlar PowerPoint Sunumu
Kullanıldığı yerler
Villalar
Tatil Köyleri
Apartmanlar

Su Basıncının yetersiz olduğu yerlerde
Marka model ve tip bakımından oldukça fazla modellerde üretilen hidroforlar binalarda dairelerde villalarda site ve gökdelenlerde Şebeke suyunun yeterli olmadığı durumlarda mevcut depolardan yada bahçelerdeki artezyen kuyularından basınçlı su ihtiyacının karşılanması amacıyla kullanılır...
•Bir hidrofor alacağınız zaman öncelikle Kaç daireye su temini sağlanacağı hidroforun montaj yapılacağı yer ile kat yada katlar arasında ne kadar mesafe olacağı yatay yada dikey gidecek boruların uzunluğu suyun yol alacağı mesafedeki sürtünme payı çok iyi hesaplanmalı ve bununla birlikte bina yada dairenin tesisat borularının ne derecede açık ve sağlıklı olduğunu bilmek gerekmektedir..

Fabrika Bakım PowerPoint Sunumu
BİR VERİMLİLİK ARTIRMA UNSURU ;BAKIM YÖNETİMİ

Üretim sürecinin fiziksel yapısını iyi işleyen bir biçimde muhafaza etmek, sürdürülen günlük çalışmalar ve bu konuda ortaya çıkan sorunlara çözüm aranması amacıyla bakım çalışmalarına gerek vardır. Bakım çalışmaları hemen her üretim işletmesinde temel nitelikte bir faaliyettir.

Çünkü işletmenin yatırım yaptığı bütün üretim girdilerinin fonksiyonlarını gereği gibi yapmalarını sağlamak temeldir. Üretimin giderek artan bir şekilde mekanizasyonu ve otomasyonu, makine- teçhizatın işlerliğini ve üretimin sürekliliğini sağlama konusunu, bir taraftan karmaşık bir şekle dönüştürmekte, diğer taraftan da çok daha önemli bir hale getirmektedir.Aynı zamanda endüstriyel bakım programlarının toplam imalat maliyetleri içindeki payı ve önemi de giderek artmaktadır.

Sanayide insanların duyarlılığı ve sorunları gidermede inisiyatif alma yeteneğine sahip olacak şekilde yetiştirilmesi son derece önemlidir. Ancak kusursuz insanlar yetiştirmekte kusursuz bir şirket için en büyük yatırım ve değerdir. Şirketin geleceği doğrudan çalışanların geleceğe tutumuna bağlıdır.

Tamir-bakım faaliyetlerindeki aksaklıkların üretim akışı, verimlilik ve dolayısı ile maliyet üzerindeki etkilerini şöyle özetleyeceğiz;

1. Makinelerin ve onları çalıştıran işçilerin boş kalmaları,

2. Dolaylı işçilik ve imalat genel masraflarının artması,

3. Müşteri taleplerinin karşılanamaması, satışlarda düşmeler,

4. Aksaklığın meydana geldiği departmanla ilgili bulunan, diğer departmanlardaki gecikme ve boş beklemeler,

5. Iskarta oranının artması, kalitenin düşmesi,

6. Siparişlerin zamanında teslim edilmemesi yüzünden, müşteriyi kaybetme ve tazminat ödeme
 

Ekli dosyalar

  • fabrika_bakım.ppt.rar
    16.5 KB · Görüntüleme: 5
  • HİDROFOR_MOTORLAR.ppt.rar
    346.7 KB · Görüntüleme: 16
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.

Forum istatistikleri

Konular
128,125
Mesajlar
915,239
Kullanıcılar
449,837
Son üye
betül hüsrevoğlu

Yeni konular

Geri
Üst