hidrofor grubu basınç ayarı nasıl olmalı?

ümit zor

Üye
Katılım
5 Kas 2008
Mesajlar
108
Puanları
1
Yaş
39
Arkadaşlar üç tane kadmeli hidroforu bir kollektöre monte ettim.2 tanesi 4kw 1 tanesi 5,5 kw.1000 lt lik genleşme tankı bağladım.sorunum şu pompaları basınç şalteriyle kontrol ediyorum ama basınç ayarlarını yapamıyorum.3 pompayı 4-6 barda sorunsuz çalıstırmak ıstıyorum ama duzenlı çalısmıyor.en fazla 2 tanesı duzenlı calısıyor.3.yu devreye aldığımda cok sık aralıklarla dur kalk yapıyor.genlesme tankının basıncını 3 bara kadar dusurdum ama yınede olmadı.basınç ayarlarını sıralımı yapmalıyım yanı pompaları aynı anda devreye alma ımkanım varmı.sorun bundan kaynaklanıyor olabılırmı.
 
Ustam basınç ayarını yapmak için ana vanayı kapat kolektörün üzerinde tahliye vanası varsa suyu boşalt 1.pompayı otomotikte çalıştır kaç bar istersen ayarla 2. çalıştır 1. Den 1bar fazla ayarla 3.pompayı çalıştır son istediğin bar ayarına kadar basıncı yükselt basınç ayarını bilmiyorsan o da şu şeklde oluyor üst kapağı aç sağ vida yüksekliği sol vida basınçı ayarlıyor(basınç şalterinin markasını bilmediğimden piyasada en fazla satılan markaya göre anlattım) işallah yardımcı olmuşumdur kolay gelsin unutmadan gelen ana Şebeke basıncı azsa ondan yapar çekvalf kullanmanı tavsiye ederim
 
pompalarım 400tonluk bir havuzdan direk emiş yapıyor.hem pompalarda hemde ana basma hattında çekvalf kullandım.genleşme tankının basıncı yüksek gibi geliyor bana.Tank basıncını düşürüp deneyeceğim.basınç ayarında her pompanın durus basıncı arasında 1 barmı yapmalıyım.birde baslama basıncı aynımı olmalı.yardımlarınız için teşekkür ederim.
 
Arkadaşlar ben olayı çözdüm.Aynı güçteki ıkı pompayı aynı basınç şalterine bağlayıp 5-7 bar ayarladım diğer pompayı ayrı bir basınç şalteriyle 4-6 bara ayarladım sorunsuz çalışıyor.
 
arkadaşlar,3kw degerınde monofaz motorda basınc ayarı 2den yukarı cıkmıyor..mesafe uzun gelen basınc guzel sıce nasıl bırsey yapmalı ve kac bar ıdealdır?..
 
arkadaşlar,3kw degerınde monofaz motorda basınc ayarı 2den yukarı cıkmıyor..mesafe uzun gelen basınc guzel sıce nasıl bırsey yapmalı ve kac bar ıdealdır?..

motorun dönüş yönü ters olabilir, filtre kirli olabilir( yeterli suyu emiş yapmaz ), pompa arızalı olabilir kontrol ettinizmi bunları
 
Merhaba, yaklaşık 1 yıl kadar sular kesilmiyordu, dün kesildi ama ben hidroforu çalıştıramadım, basınç sona kadar düşüyor ama hidrofor çalışmıyor, uzun vidayı sıkıştırıp gevşettim, tanka hava bastım tık yok, kapanan yere tornavida ile bastırıp kapatınca çalışıyor ne sorunu olabilir acaba..
 
Basınç şalteri arızalı olabilir.Başka bir sebeb yok gibi.
 
Kumanda paneli gibi olan şalter bölümünü komple değiştirmek mi gerekir, fiyatı ne kadardır acaba..
 
Şimdi bakınca bi sitede vardı 20-25 TL arası, alıp değiştireyim bari..
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,172
Mesajlar
915,633
Kullanıcılar
449,936
Son üye
AsilOzgenc

Yeni konular

Geri
Üst