Hidrofor basınç

Rascon54

Üye
Katılım
29 Ağu 2017
Mesajlar
119
Puanları
1
Yaş
38
Sayın ustalar su basan 3_6 arası basınçla çalışan pompamız var kumanda sistemiyle satın aldık kontaktörü yapışık kalınca pompa uçuyor bıraksak sonuna kadar gidecek. Bu sisteme ne eklemeliyimki kontaktör yapışık kalınca durdursun tşk.ler
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Ne kadar zaman önce sistem kuruldu, hep aynı kontaktör mü yapışık kalıyor, değiştireli ne kadar oldu?
 
Sistem 6 yıllık var motor yandı sarıma yolladım gelince yol verdim baktım basınç 6 da motor duracağına devam ediyor baktım kontaktör yapışmış değiştirdim düzeldi yarın öbür gün biz başında yokken yapışır boruları patlatırız .
 
Kontaktör kaç kW gücündeki motor için? Motor gücünüz nedir? Motor trifaze mi monofaze mi?
 
Motor üç faz kontaktör de 2.2 kw motor gücü için saygılar.
 
Sistemde şuan sıkıntı yok olaki 1 sene sonra yapışık kaldı onun için soruyorum ustacım .
 
sisteminizde termik yokmu kontaktor yapısık kaldıgında sıstem fazla akım cekecektır buda termik aacmasına sebep olacaktır termık role degıl manyetık termık salter
 
Motor üç faz kontaktör de 2.2 kw motor gücü için saygılar.

Yapışık kalıyorsa kontaktörün bir büyüğünü alın, zaten o güç değeri için kontaktörlerin fiyatı yüksek değildir. Pensampermetre ile akımları kontrol ettiniz mi?

Saygılar....
 
farklı devreler yapabilirsin mekanik emniyet ventili atabilirsin bir adet basınç şalteri daha ekleyip alarmı çaldırabilirsin yada kaçak akım rölesi ekleyip bunu devre dışı bırakabilirsin
 
Slm. Bu gibi durumlar için Çift yada Üç tane kontaktör kullanılabilir Tabi motor koruma unsurları ile birlikte. Her bir kontaktör yardımcı kontağından da bir lamba yakarak sinyal ala bilirsin böylelikle lambası yanık kalan kontaktörün Yapışık olduğunuda tespit edebilirsiniz.
Motor koruma şalterini de hassas ayarlamak gerek Motor üzerinde yazan akım değerine ayarlamak gerekir.
Yada Çalışırken akım ölçersiniz 6 bar basıncı geçtiği anki akım değerini ölçüp Motor koruma şalterini ona göre de ayarlaya bilirsiniz. 6 bar basıncı geçtiğinde muhtemelen motor zorlanmaya başlayacak ve çektiiği akım artma eğilimi gösterecektir diye düşünüyorum. İyi çalışmalar.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,956
Mesajlar
913,901
Kullanıcılar
449,606
Son üye
rasit.

Yeni konular

Geri
Üst