hidroelektrik santrallerde generatör koruma

memocu

Üye
Katılım
5 Şub 2009
Mesajlar
5
Puanları
1
Yaş
42
Hidroelektrik santrallerde hız koruması türbinde mi yapılır yoksa generatör demi? Benim bildiğim türbin shaftına bir tane takometre yerleştirip buradan hız koruma yapıyoruz diye biliyorum. Sonuçta asolan türbin devri ve kontrol edilmesi gereken sistemdir diye düşünüyorum. Yani sistemde runaway speed e gidebilecek parça türbin olması lazım. Ama türbininde devrini generatöre göre ayarlaması lazım. N=120*f / p formülüne göre biz ilk önce türbin devrini seçiyoruz sonra generatör kutup sayısını seçiyoruz. Yani şu sonucu çıkartabilir miyiz; hidro elektrik santrallerde generatör için hız koruması yapılmamaktadır.

doğrumudur?

teşekkürler...
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
gneratorun kutup sayısı devri belirler bu değer zaten takometre tarafından sürekli olarak scadaya gönderilir.ünite herhangi bir sebepten dolayı tribe gderse overspeed sensörü devreye grer ve max çıkabileceği rpm değerine ulaşır.dediğin gbi bzm gen kutp sayımız 36 ve nominal hızmız 166.7. overspeed hızımız 250 civarıydı.bu değerlerin parametreleri hız regülatörü sistemine yüklenir zaten.
 
generatör rotoru zaten şafta bağlı olduğundan generator veya türbin hız koruma diye ayrı bir sistem olmaz. hız regülatörüde zaten türbine giren suyu ayarlayarak hız ayarı yapar.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,126
Mesajlar
915,241
Kullanıcılar
449,838
Son üye
sarioglu_55

Yeni konular

Geri
Üst