Hidroelektrik Santral (HES) Yardım?

Katılım
9 Tem 2009
Mesajlar
29
Puanları
1
Merhabalar. Hidroelektrik Santrallerle ilgili çalışma yapıyorum. Bazı bilgilere ihtiyacım var. İhtiyacım olan herhangi bir şey için ufak büyük bütün yardımlara açığım :) Şimdiden teşekkürler...

Bir hidroelektrik santralin kurulmasından işletmeye başlamasına kadar olan süreç hakkında bilgi lazım. Devletteki resmi prosedür. Sonra EPDK ile yapılan anlaşmalar vs vs. Çok geniş bir süreç bilginiz olduğu kısmı aydınlatın parçaları ben birleştirmeye çalışırım. Öncelikle DSİ nin su kullanım anlaşmasını okudum fakat biraz karışık geldi. Neyse bu sürecin neresi hakkında bilginiz varsa paylaşın lütfen. Yönlendirmede yapabilirsiniz. Bitirme tezim için kullanacağım. Okulun bitmesi lazım artık yardımlarınız esirgemeyin lütfen :)

İkinci ve bulmakta zorluk çektiğim şey ise DSİ nin istediği "Fizibilite Raporu" ve HES kurulduktan sonra bu raporun değerlendirilmesi. Yani ne kadar tutarlı olduğu. Yani daha önce hazırlanmış kurulu bir HES in örnek bir fizibilite raporuna ihtiyacım var. Tabi değerlendirmesinede.

Ayrıca küçük HES lerle ilgili güncel istatistiksel bilgi yardımlarınada açığım. Uzun yazdım biraz kusura bakmayın. Teşekkürler.
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Rapor yok mu bilen duyan :(
 

Forum istatistikleri

Konular
128,108
Mesajlar
915,028
Kullanıcılar
449,808
Son üye
Baharnev

Yeni konular

Geri
Üst