hidroelektirk santral kanal koruma sistemi

memocu

Üye
Katılım
5 Şub 2009
Mesajlar
5
Puanları
1
Yaş
42
arkadaşlar merhaba,

ben bir inşaat firmasında elektrik mühendisi olarak çalışıyorum ve hidroelektrik santraller yapıyoruz.yaptığımız hes ler genellikle kanal tipli ufak santraller olup takribi kanalların uzunluğu santral gücüne ve jeolojisine bağlı 3 km ile 15 km arasında değişmektedir. yaptığımız projelerde santral binasına bir Scada sistemi kurulmakta ve uzak mesafede yer alan regülatördeki kapakların izleme ve kontrolü santral binasındaki bu scadadan yapılmaktadır. regülatör ile santral binası arası haberleşme fiber optik kablo ile yapılmaktadır.

benim sormak istediğim; açık tip U kanallarda bir göçme ve çatlak olduğu zaman bunu sense edip regülatördeki kapakları kapatarak kanala su almayı engellemek istiyoruz. burada kanalın uzunluğu 12 km olup açık tip 5 metre genişliğinde 4 metre derinliğinde U tipi bir kanaldır. kanalın içerisinden nominal debi olarak 80 m3/sn su geçecektir. bizim planlamamız her 1 km de veya 2 km de bir seviye sensörleri yerleştirmek sureti ile bu sensörlerin birbirlerini çok kısa zaman dilimlerinde check etmelerini sağlatmaktı. bir nevi differansiyel koruma mantığı. örnek olarak iki sensör arasında  lik bir differansiyel fark oluşursa alarm versin 'ye yükselirse trip etsin. bu noktada düzgün kesitli bu kanalda hangi birimin ölçüleceği önemlidir. benim görüşüm ultrasonic seviye sensörü ile ölçümün yapılması idi ancak çevremdeki insanlar hidrostatik basınç sensörü kullanılmasının daha faydalı olacağı görüşündeler. konu kapsamında hangi birimin hangi sensör ile ölçüleceği kapsamında desteğinize ihtiyaçım var.

teşekkürler.
 
konu kapsamında hangi birimin hangi sensör ile ölçüleceği kapsamında desteğinize ihtiyaçım var.

teşekkürler.

Burada hangi sensörün hangi birimi ölçmesini belirleyebilmek için öncelikle şu soruya yanıt vermelisiniz.

" Seviye hassasiyeti ne olacak. Eğer ki sızıntı diyorsanız burada sızıntı hızını senoryalaştırmalı ve ona göre demelisiniz ki -biz bu sızıntı hızında şu kadarlık bir seviye farkı yaşarız.- "

Ama eğer ki hassasiyet önemli değil ise ucuz olan bir sensör işinizi görecektir. Bknz. Sıvı seviye: satış, İstanbul'daa satın al. D o l f TEK Ölçü ve Test Sistemleri şirketinin Sensör
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,153
Mesajlar
915,493
Kullanıcılar
449,897
Son üye
alcaponee

Yeni konular

Geri
Üst