Hidrafor Arızası

Öğretmen27

Profesyonel Üye
Katılım
24 Tem 2013
Mesajlar
3,691
Puanları
956
Yaş
40
İyi günler Saygıdeğer Ustalarım. Müdür Yardımcımızın binasında 3 fazlı bir hidrafor sistemi mevcuttu. Sistem var olan depodan dairelere su basmak için kurulmuştur. Arızası ise sistem devreye girdiği anda hidraforun sarsıntılı çalışması veya sarsıntılı çalıştığı anda bazen devreye girmemesiydi. Bu sisteme tek fazlı bir hidrafor bağlandığında sistem normal olarak çalışıyordu ve aynı arızayı vermiyordu.
Gelen usta arızanın sebebini kontaktörde bulmuştur değiştirilmiş ve arıza giderilmiştir. Belki karşınıza çıkabilir böyle bir arıza. Sanırsam kontaktörün bir kontağında meydana gelen zaafiyetten dolayı hidrafor 2 faza kaldığından böyle bir sıkıntı çıkarıyordur. Sadece benim şahsi fikrim. Az da olsa belki faydası olur düşüncesiyle paylaştım.
Hayırlı günler dilerim.
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Faydalı paylaşım, kontaktörü test edip sonuçları paylaşılsa daha eğitici öğtretici olacağı kanısındayım Doğan Hocam, cep veya tabletle çekilmiş vidyo bekleriz :).
Dışarıdan 220v verip çekirdek çektirilir, 3F kontaklarının hangileri geçirmediği ölçü aleti veya ledli lambalı 12v devresi olabilir (emniyet tedbirleri ihmal edilmeden).
 
arkadaş o pompa devresinde termik yokmuymuş bu tür devrelerde en önemli şey termik manyetik şalterlerdir 2 faza kalıncada termiğin açması lazım çünkü 2 faza kalan motorda aşırı akım çeker öyle değilmi hocam genelde motor yanmalarıda termik olmaması ve doğru [akım ayarı] yapılamamasıdır.
 
Haklısın ustam. Termiğin 2 faza kalıp aşırı akım çekmesinden dolayı atması lazım. Demek ki termiğin ayarı da yüksek. :p Şükürler olsun ki motor yanmamış kontaktörle sıyırmışlar.:p
Bülent abi elime arızalı kontaktör geçerse dediklerini yapar paylaşırım.
Hepinize hayırlı günler dilerim.
 
Kontaktör kontaklarında (Yanlış kontaktör seçimiyle) oluşan deformasyon demeraj anında çekilen yüksek akımın etkisi ile gerilim düşümünün motor tarafında etkisi çok daha fazla olur. Termik röle kalkış anında demeraj etkisiyle oluşan kısa süreli dengesizliklerde açma yapmaz. Termik rölenin açması için aşırı akımın belli bir süre çekilmesi gerekir bunu açma eğrilerinden görebilirsiniz. Motor koruma röleleri bu tür durumlarda anlık koruma yaparlar.
 
Ustalarım kontaktorun L1 ile T1 arası buzzer kademesinde ölmedi. Diğer kontaklarda sorun yok.
 
Kontaktör üzerinde yazan 30 a degeri her bir kontağın taşıyacak akım mi yoksa 3 kontağın tasiyabilecegi toplam akım değerini mi gosteriyor?
 
Mustakil bir eve tek fazli hidrafor baglamistim bes yildir basinc şalteriyle araliksiz dur kalk yapiyor ne kondansatoru sisti nede kendine bise oldu keçi gibi çıktı :D:D:D
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,179
Mesajlar
915,658
Kullanıcılar
449,940
Son üye
yavuzturan

Yeni konular

Geri
Üst