HES Montajında Dikkat Edilecek Hususlar...

yonzoglu

Üye
Katılım
11 May 2010
Mesajlar
148
Puanları
1
Yaş
40
Arkadaşlar merhaba yakında yapım halinde olan hidroelektrik santralin yaptıran firmada kontrolör olarak işe başlıyorum. Meslekte yeniyim. Generatör montajı, AG, OG hatları, kesiciler, otomasyon sistemleri, kablolama vb. gibi işleri yapan kontrol ve denetleme görevim üste belirttiğim durumlarda ve sizlerin tecrübenize dayanarak nelere dikkat etmem konusunda tavsiyelerinizi bekliyorum...
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Zor bir görev.Başarılar.Devreye aldığınızdaki zevki hiçbir şeyde yaşayamazsınız.Eğer,yaptığınız her işi sindirererek öğrenirseniz,meslekte büyük bir tecrübeye kavuacağınızdan emin olabilirsiniz.Allah,kolaylık versin.Herkesin bilgi ve tecübesine ihtiyacnız olacak.Mütevazılık,en büyük yardımcınız olacaktır.
 
Sayın fahri yetiş
Öncelikle görüşleriniz için teşekkür ediyorum.Dediğiniz gibi herkesin bilgi ve tecrübesine ihtiyacım olacağı doğrudur.Bir tavsiyeniz varmı mesleki açıdan veya tekrardan üzerinde durmam gereken iyi öğrenmem gereken bilgiler...
 
Santral gücü nedir? Büyüklüğüne göre yapılacak işler de o oranda artar. Onaylanmış projeye uyulması gerekir. Beton atılması gece-gündüz devam edecekse eğer, beton içinde kalacak kısımlara dikkat etmelisiniz! İlk aklıma gelen husus bu olur her zaman. Keza geri dönüşü zordur...
Beton içinde kalacak unsurlara (temel topraklama kabloları, topraklama prizleri, ankrajlar için çıkarılacak topraklama filizleri...) dikkat edin. OG şalt zaten ihale edilmiştir profesyonel bir firmaya.
Dediğim gibi projeye uyulduğu takdirde sorun çıkmaz. Ama o projeyi uygulatacak kişi de siz olduğunuz için, deyim yerindeyse su gibi içmeli ve ezberinize almalısınız projeyi. İnşaat ve mekanik mühendisleri ile paralel çalışacaksınız çoğu zaman.

Santral yapım halinde olduğu için işler rayına oturmuş vaziyette olmalı. Siz genel gidişatı öğrenince işler kendiliğinden gelişir.
Şimdiden kolay gelsin ve hayırlı olsun...
 
Öncelikle teşekkürler..Santral 10 MW gücünde ..Zaten projeler gelmeye başladı bende su an hazırlık sürecindeyim..Çalışırken bir sorunla karşılasırsam burada paylaşıp tecrübelerinizden faydalanmak isterim...
 
Elimizden geldiğince yardımcı olmaya çalışırız sn. yonzoglu.
Unutmadan söyleyeyim: Yanınızda bir dijital fotoğrf makinesi bulundurmayı ihmal etmeyin. Yapılan uygulamaları fotoğraflayın, tarih ve uygulama yerine göre arşivleyin. Bunlar sizin tecrübelerinizi tekrar gözden geçirmeniz için yardımcı olacaktır. Forumda da (umarım olmaz) gerektiği zaman sorununuzu anlatmak için (veya yeni paylaşımlar oluşturmak için) faydası olacaktır.
 
Sn. yozoğlu;
öncelikle generatör montajı elektrik değil makine mühendislerinin sorumlulupundadır. sizin sorumluluğunuz generatörün uyartım ve çıkışındadır. bunun dışında santralin içindeki og odası varsa yükseltici trafo varsa şalt tesisi ve buradaki kablaj sizin sorumluluğunuzdadır.
Buraların yapı denetimini zaten Enerji bakanlığı kontrol eder proje aşamasında ve geçici kabul esnasında kontrol eder. Ayrıca elektrik mühendisi olarak Yükleme havuzu enerjilendirmesi. Baraj ya da regülatörün(barajsa işler değişir tünel ve odalar işin içine girer.) elektrifikasyonu da sizin sorumluluğunuzdadır. bir de tabi ki otomasyon işleri var.
 
arkadaşlar merhaba .
hes çöp gazı ve enerji nakil hattı otop dönüşümü ve dağıtım merkezi projelerinde tedaş epdk ve dağıtım şirketlerindeki tüm gerekli izinlerin alınması takibi ve proje onaylatma konularında yardımcı olabilirim ayrıca montaj ekibimiz mevcut .forumdaki arkadaşlarımın bilgisine.saygılarımla
 
Sn. yonzoglu. Yukarıda ustalarımın dediği gibi sizin sorumlu olduğunuz yerler var. Eğer sorumlu olduğunuz yerlerin projelerini iyi bilirseniz az da araştırma yaparak sorun kalmaz diye düşünüyorum. Saygılar.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
127,966
Mesajlar
913,956
Kullanıcılar
449,611
Son üye
ramazansanli@

Yeni konular

Geri
Üst