Herhangi bir şirkete ait özel enerji nakil hatdından başka bir şirketin yararlanması!

janisnever

Üye
Katılım
28 Eki 2008
Mesajlar
21
Puanları
1
Yaş
39
Bir taş ocağı şirketi elektrik dağıtım şirketinin 34.5 kV'lık hattından 1300 m mesafeden 12 direk ve swallow iletken ile enerji almış, bizde bu taş ocağına hemen yakınına yeni bir taş ocağı tesisi kuruyoruz. Sorum şu önceki kurulan ocağın hattından faydalanabilir miyim, elektrik dağıtım şirketi mühendisi faydalanamayacağımızı söyledi bunun yasa yada yönetmeliği nedir neye dayandırıyor.Şimdiden teşekkürler.
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Hat sahibinden müsaade almanız ve hat kapasitesinin uygun olması halinde,bu hattan yararlanabilirsiniz.Enerji sağlayınızdan,enerji müsaadesi talebinde bulunmanız halinde,durum daha net ortaya çıkar.
 
Gün boyu dağıtım şirketindeki hangi görevliyi arasam ağız birliği yapmışcasına aynı şeyi söylüyordu.Artık Fahri Bey dediğiniz gibi yapıp enerji müsaadesinde verecekleri olumsuz cevabı neye dayandırdıklarını görmekte sanırım, tekrardan teşekkürler.
 
34,5kv luk fideri besleyen i.m deki trafonun gücü yetmediği için vermeyebilir ancak size en yakın diğer hattan enerji alabileceğinizi önermesi lazım siz taş ocağı için işletme izni almışsınız enerji hattnı illaki verir

ayrıca o fiderki güç fazla değilse ve diğer taş ocağı o hattan sizinde enerji almanıza izin verirse çok fazla yapacakları bi şey kalmaz
 
Önceki nakil hatti trafosu ve hat iletken inin kapasitesi falan hikaye dagitim şirketi ne karisir senin tekerine tas koyan önceki şirket le dahitim şirketi şef veya müdürleri sen itlerin yemini ver o is tamam dir.sana severek vermiyosalar sende si... si... alirsin hic kafana takma

Sent from my Discovery using KontrolKalemi.Com Forumu mobile app
 
onun tek sebebi; dağıtım şirketlerine verilen dağıtım yönetmeliklerince 1 hattın enerji sağladığı iki abone var ise bu hattın arıza Bakım gibi çalışmaları dağıtım şirketine ait olacağı ve iş yükünü artıracağıdır, fakat bir hattı bir aboneye kullandırırsa o hattın başında ki ayırıcıda işi biter ve o bölgeden gelebilecek olası arızalarda da iş yükünü sıfıra indirecektir. Hattın ayırıcısı açıp hattınızda ki arızayı yapın diyerek işten kurtulacaktır.
 
Dağıtım şirketi size 3. şahıs hattından enerji veremez ilgili dağıtım şirketi enerji verebilmesi için hattı devir alması gerekmektedir.Yani müşteri hizmetleri yönetmeliği gereği hattın ortak kullanım haline gelmesi gerekmektedir.Önceden hat sahibinin muvafakatnamesi ile talebiniz karşılanıyordu ancak şuanda öyle bir uygulama yok.
 
İlgili dağıtım şirketi size 3. şahıs hattından enerji veremez hattı devir alması gerekir ortak kullanım haline geleceği için müşteri hizmetleri yönetmeliği gere ortak kullanım haline gelmesi gerekir yani.muvafakatname ile önceden veriliyordu artık verilmiyor enerji müsadesi
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
127,966
Mesajlar
913,948
Kullanıcılar
449,611
Son üye
ramazansanli@

Yeni konular

Geri
Üst