Her elektrik motoru Generatör olarak çalıştırılabilir mi?

yonzoglu

Üye
Katılım
11 May 2010
Mesajlar
148
Puanları
1
Yaş
40
Her elektrik motoru Generatör olarak çalıştırılabilir mi? Rastladığım video da adam matkabı cevirerek,matkabın uclarından pili şarj ediyordu ve boş pil lambayı yaktı??
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
slm arkadaşım eğer uygun koşullar vede şartlar oluşursa çıkara bilirsin
mesala o matkabın kutuplarına DC uygularsan çıkarır
başak bir örnek daha vereyim asenkron motorun uçlarına gücünün 3/2 si kadar kondansatör bağlarsan oda gerilim çıkarır
 
slm öncelikle cevabınız için teşşekkürler... Video da matkap elle ile cevriliyor,uclarında pili sarj ediyor,kutuplarına uygulanan birşey yok bu biraz kafamı karıştırdı.
 
hocam biz sadece yazıcı motorunda denedik ve oldu... redüktörlü motorlarda dişli olduğu için daha çabuk bozabilirsin..
 
Şayet sizin izlediğiniz videodaki matkap motoru şarzlı matkap ise, ondaki motor dc. motordur ve mandreninden elle çevirirseniz dc. elektrik üretir.
Benim kullandığım bir şarzlı matkabın (piyasada şarzlı vidalama diye de geçer ) mandrenine pervane bağladım ve rüzgar türbini olarak kullandım. İçinde redüktör olduğu için motor çok daha hızlı dönüyor. 12 v. 5 w elektrik aldım. El fenerinde kullanılan ampülü çok rahat yakmıştı.
 
Öncelikle çok teşekkürler şimdi anladım.Evet matkap şarzlı matkap ben ona dikkat etmemişim.Ac matkaptan nasıl dc gerilim elde ediliyor diye saşırdım.Ayrıca her motor generatör olark çalıştırabilir mi?
 
Öncelikle çok teşekkürler şimdi anladım.Evet matkap şarzlı matkap ben ona dikkat etmemişim.Ac matkaptan nasıl dc gerilim elde ediliyor diye saşırdım.Ayrıca her motor generatör olark çalıştırabilir mi?

DC motorlar aynı zamanda dinamodur.Sorunsuz çalışır.AC sincap kafesli mototla başarılı olanı duymadım.Ancak yıllar önce rotoru sargılı AC motor ile elktrik üretmiştik.Üzerinden çok zaman geçti.
 
dc motorllardan enerji alabilirsin tabi bunun için motorun endüktöründe sabit mıknatıs olması lazım veya alan (yastık) sargısına uygun dc voltaj uygulayarak manyetik alan oluşturmalısın tabi ikinci şık senin amacına ters bilgi amaçlı söyledim yani elektrik üretmen için sabit mıknatıslı dc akım motorlarına ihtiyacın var manyetik alan içerisinde hareket ettirilen bir iletkenin uclarına gerilim endüklenir bu kuralı hangi motorda geçerli hale getirebilirsen verimli veya verimsiz mutlaka enerji elde edersin
 
ŞEF bu sitede senin yazılarını takip ediyom ve hiç sıkılmadan paylaşmış olduğun bilgileri okuyorum gerçekden faydalı ve açıklayıcı bilgileri bizlerle paylaşıyorsunuz... emeyinize sağlık ve ayriyeten teşekürler...
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,178
Mesajlar
915,646
Kullanıcılar
449,939
Son üye
sorunsuzşofben

Yeni konular

Geri
Üst