Herşeyim Tamam Bir Dinamom Yok

mehmetf kamyon dinamosu fiyatlarına bakayım onabilir teşekür ederim
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Hemen bütün evin elektriğini karşılayacağım diye girişme projeye önce çok küçük ölçekte düşün seninde gördüğün gibi bu iş zor. Kabaca dengesiz esen rüzgardan gelen dengesiz elektriği 12 volt aküde depolamak için bir devre sonra bu 12 voltu 220 volta dönüştürecek inv ertör devresi bunların yanında bir dinamo yapılacak ve de uygun pervane aynı zamanda dinamo gelen rüzgara dönecek şekilde ayarlanacak. Genelde dinamo için araba sarj dinamolarının statoro aynı kalmak şartıyla rotordaki sargılar değiştirilip modifiyeli ve epeyi uğraşlı bir yöntem kullanılıyor tabi çamaşır makinası eski pompa motoru silindir mıknatısları ve stator kasaları tornada işleyip bisiklet tekerini rotor olarak düzenleyen de var. Önce küçük birşey yapıp şevk almak için sana tavsiyem eski çamaşır makinalarını beyin motoru var eskici hurdacı tamirci vs den onu bul bu motor çok küçüktür görünce 220 v ile çalıştığınas inanmassın düşük akımla çalışır bunu elinle döndesen 5 10 tane ledi yakabilirsin iyi bir rüzgarla ve birkaç motorla düşük wattlı bir ampülü çalıştırırsın sonra istersen daha büyük projelere yelken açarsın.
 
Sayın Degas.
Bir evin tüm elektrik ihtiyacının karşılamak istiyorum derseniz bu iş ilk etapta sizi biraz aşar diye düşünüyorum.
Ama sadece aydınlatmalar ve küçük bir tv. izleyeceğim, telefonumu şarj edeceğim, bilgisayarımı kullanacağım dersen küçük bir alternatör yapabilirsin.

Hurdacılarda eski klima fan motoru bulabilirsen bu motordan çok güzel alternatör oluyor. Motor 36 oyuklu ve oyuk yuvaları geniş olsun. Bir de bazı klima motorlarında rulman yok, dikkat edin rulmanlı olsun.

Gelelim diğer konulara.
Üretilen elektrikle evinizi direk besleyemezsiniz. Rüzgar devri sabit olmadığı için üretilen elektrik te haliyle değişken olacaktır. Onun için siz sistemi 12 v. olarak, daha doğrusu 14.4 v. olarak düşünün ve akü şarj etmeye bakın. Elinizdeki trafo filan pek işe yaramaz. Trafoya ihtiyaç yok. Akü şarj kontrol ünitesine ihtiyacınız olacak. Türbin alternatöründen gelen 3 faz ac. elektriği akü şarj kontrol devresine giriyoruz. Bu devre ac. olan elektriği dc. çevirerek aküye verir. Bu kontrol devresinin bir özelliği de şu ;
Rüzgar hızı arttıkça yükselen voltajı akıma çevirerek daha fazla akımı aküye verir. Diyelim ki, 250 devirde 14.4 v. 2 a. elektrik veriyor. Rüzgar hızı arttı ve devir sayısı 300 devir oldu. Bu sefer artan gerilimi akım olarak aküye verir. 14.4 v. 4 a. oldu diyelim.

Şimdi sıra invertöre geldi. Akünün 12 v. dc. olan elektriğini 220 v. ac çevirme işini de invertörle yapıyoruz. 12 v. 1000 w. modifiye sinüs invertör işinizi görür. Akü kutup başlarına bağladığınız kabloları invertöre giriyorsun, invertörün üzerinde bir adet priz bulunur. Bu prizden de istediğin cihazı kullanabilirsin.
 
Sayın Şef ve karaapak bilgilendirme için çok teşekür ederim pervane ve kanatı şefin açtığı konudaki gibi yapacağım babam doğalgaz su tesisatcısı amcam tornacı olduğundan malzeme bulmam kolay ancak bu konularda pek bi bilgim yok ve etrafımda hurdacı demircide yok ancak demir her türlü aksamı bulabilirim ve işleyebilirim.

ben dinamoyu kendim yapmak istemiştim başta internetde araştırmalarına ve bildiğime göre mıknatısın bakır gibi iletken bir tek içersinde cevrilmesiyle elektrik üretiliyor perpa ile yakın oturuyorum ve ordan güçlü bir mıknatıs edinebilirim. bakır tel ve sarımınıda torna atölyesinde yapabilirim ancak nasıl yapılıcagını neyi nereye bağlayacagımı bilmiyorum tecrübesizim anlıycağınız neyse çok uzattım heralde birinin özel mesajla bana yardım etmesini bekliyorum zira çok istekli olmama rağmen yapamayacağım
 

Forum istatistikleri

Konular
128,133
Mesajlar
915,308
Kullanıcılar
449,850
Son üye
umutbaysal9

Yeni konular

Geri
Üst