Helal ve Sağlıklı Beslenme Paneli

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
maalesef gercektende saydıgınız kuruluslar gereklı ıslerını yapamıyorlar vede bız bugun hala gercekten saglıklı ve hijyen kurallarına uygun gıda tuketemıyoruz.ben bu gune kadar gıda sektorune hızmet veren kuruluslarla calıstım.fakat kurallara layıkıyla uyan anca %10 fırma gordum.cunku denetım elemanları haberlı gelıyorlar hersey guzel daha sonra aynen devam.mesala katılan bazı koruyucuların vede hormonların etkısınde kımse bahsetmıyor vede bugun bu tıp gıdalar netıcesınde maalesef dengeler degısmeye basladı
 
Hepinizde fikirlerinizi yazmışsınız. Herkesin düşüncesine saygım var. Aynı saygıyı benimde beklemeye hakkım vardır umarım.

Helal gıda tabii ki müslüman olmayan birisini ilgilendirmiyor. Neticede helal haram kavramı başka dine inanan insanların dinlerinde de var. Ama bizden farklı.

Müslümanlara gelince,

Yediklerimizde üreticiler tarafından maalesef bu konuya dikkat edilmiyor. Bir arkadaşımızın yazdığı gibi jelatin örneği bunun en güzel örneği... Bundan başka örnekler yok mu? Var tabii ki. Yiyeceklerimize katılan pek çok boyar madde, tatlandırıcılar, kimyasallar da haram kavramı içine giriyor. Herkes kendi sağlığını korumakla yükümlüdür. Bunlar haricinde Din'i kurallara uygun kesilmeyen hayvanlar da haram kapsamında. Sadece domuz yemek haram değildir ki... Yerine göre bir dana veya kuzu eti bile haram kapsamına giriyor maalesef.

Ayrıca panel sadece helal haram gıda üzerine değil dikkat ederseniz. Sağlıklı beslenme kısmıda var. Örneğin gündeme sıkıca oturan GDO'lu yiyecek meselesi. Bu çok ciddi ve sıkıntı veren bir mesele. Kendimize doğrudan zarar verebilecek ve gelecek kuşaklarımıza miras bırakacağımız en büyük tehlikelerden birisidir.

Son olarak, kimsenin bu işi ben yapacağım diye ortaya çıktığı yok. Amacımız bilgilendirmek. Bilmem farkında mızınız? Eskiden margarinlerin, şokellaların vs yarı katı mamullerin, hazır kızartmaların üzerinde "trans yağ yoktur" ibaresi yoktu. Çünkü koyuyorlardı. Ama halk bilinçlendikçe kullanımı azaldı. Artık firmalar bu ibareyi eklemek zorunda kalıyor. Neden olduğunu bir düşünmek lazım? Nedeni, halkın bilinçlenmesi ve bu bağlamda tercihlerinin değişmesi !!!

Panelimiz Türkiye'de kapsam olarak bir ilk. Halkımız bilinçlendikçe firmalar daha çok baskı hissedip daha güvenilir maddeler kullanmak zorunda kalacaklar. Bizim amacımız bu. Ama şurası da kesin bir zorunluluk ki, Türkiye'de de helal gıda damgası veren bir "resmî" kuruluş olmalı. Bunun, yediklerine dikkat etmek isteyen herkesin insanlık hakkı olduğuna inanıyorum.

Panelimiz ücretsiz ve doğal yiyecek ikramlıdır :) Bekleriz...
 
sayın demiroven konuyu polemik yaratacabılecegınden dolayı yoruma kapatıyorum
 
konu polemık olusmaması ıcın yoruma kapatılmıstır
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Forum istatistikleri

Konular
128,118
Mesajlar
915,149
Kullanıcılar
449,822
Son üye
hamidettin

Yeni konular

Geri
Üst