HD motoru ile drone yapılırmı?

asof544

Üye
Katılım
16 Eki 2014
Mesajlar
402
Puanları
16
Herkese merhaba arkadaşlar.Alabileceğim resimdeki gibi hd motorları gördüm çoğu 3 fazlıydı dediğim gibi bu motorlardan drone motoru olurmu? olursa nasıl sürülmeli,araştırma yaptım kimisi esc ile sürülür demiş,bide sizlerin fikrini alayım dedim pek zamanım olmuyor ama zevk için uğraşacağım.
Alacağım motorlara baktım bana gayet hafif geldiler bozuk hd den sökülmede vardı sıfır paket içinde de ama fiyatları da ucuzdu.Hatta hafifletmek için kulaklar hariç kesilebilir.


u.
FOCVNATG4JV6WZF.LARGE.jpg
maxresdefault.jpg
 
3 faz entegreler var hatta bugün ağırlı verdim bu konuya, cd romların kartı üzerindeki ent kataloğundan yararlanarak çalıştıran vardı, ama en temizi hazırı esc yutubda sürüsüyle vidyosu var sesi jetten farksız :).
 
Çalıştırdıktan sonra acaba drone uçarmı?
 
Dostum uçanların ağırlığını ve rpm si satış sitelerinde yazıyor bununkini de tart ölç uçmaması için sebep yok.
 
5 tane alıp deneyelim ve görelim.
İyi çalışmalar.
 
Dönüş devirleri tatminkar ama kanat ve motor ağırlığı hesaplanırsa ufak çaplı bir uçuş yapar diye düşünüyorum. Yalnız nasıl kontrol edeceksin orası düşündürüyor?
 
Daha fırsatım olmadı ama esc ile sürülür diye düşünüyorum.
 
hdd motorları yüksek verimli motorlardır bu yüzden kontrol edilebilirlerse muhakkak işe yararlar. Adamlar 2 tane hdd ile tenis topu fırlatma makinesi yapmışlar ve gayette başarılı olmuş. Uygun kanat çapıyla sizin fikrinizinde başarılı olacağı kanatindeyim.
 
Genelinin iç dirençleri yüksek ve fazla ağır. Gücü de sınırlı. Gerilimi yükseltebilirsin ama çoook ısınır.
Drone için verimli olmaz.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,133
Mesajlar
915,308
Kullanıcılar
449,850
Son üye
umutbaysal9

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst