Hazır CNC Gövdesi bulabilirmiyim

lvntbkdmr

Üye
Katılım
27 Mar 2012
Mesajlar
16
Puanları
1
Yaş
33
merhabalar,

sadece baskı devre çizmesi amacıyla mini bir cnc yapmak istiyorum eve. sadece çizme ve delme yapıcak. bunun için çok azda olsa araştırma yaptım ama beni en çok sıkan şey tabiki gövde kısmı. bu kısmı mümkün olan en ucuz şekilde imal edip satan varmıdır yada nerden bulabilirim? geriye bana sadece motorları monte edip matkabı takmak ve kontrol kartını yapmak kalıcak.
 
Selamun Aleyküm
Bu tip yardımcı olabilen arkadaşlar bulumakta. Kendim de yapıyorum bu işi ama techizat zaıflığım bulunmakta.

Destekli mil gibi elemanlarla eksen hareketleri verilmekte. Siz de kendinize göre bir kızak tasarımı yapabilirsiniz. Sabit kızak üzerinde bilyalı temas yürüme modelleri de uygulanabilir. Çalışma alanınız küçükse bu destekli mil çok fazla maliyet oluşturmayabilir.

Aslında basitleştirme namına birçok fikir de ortaya atılabilir ama hazır olarak belirli hassasiyette kullanabildiğiniz sistemler size uygun olur. Bu arada alt tezgah kısmını mı yoksa üstten matkap dediğiniz kısmı mı hareket ettirmeniz gerektiğini düşünmelisiniz. Üst kısmın hareketi baştan sona olabilir ama alt kısım hareketi tezgahdan daha kısa hareket imkanına sahip olur. Bu sitede ve web de aramalarınız model görmenize imkan sunar. Hareket alanınızdan da bahsedebilirsiniz.

Bu kadar ihtiyaç duyan arkadaşımızın ardından belki de gerek plastik kalıpları ile gerek seri üretim halinde bu şasilerden üretmek gerekebilir.

Başarılar dileriz.
 
Elimde mekanik aksamı bitmek üzere olan bu küçük cnc tezgahı var.vidalı mile kadar olan yeri yaptım.Şimdi büyük başka makinayla uğraştığımdan bu küçük cnc yi bu şekilde verebilirim.Vidalı milini kendi isteğine göre kullansın.Tabla alanı 540x380 mm
 
böyle bi tezgah kaca çıkıyor? bende arıyorum
 
Hocam fiyatları görünce iş hobby olmaktan çıkıyor sanki :)
 

Forum istatistikleri

Konular
127,959
Mesajlar
913,912
Kullanıcılar
449,606
Son üye
rasit.

Yeni konular

Geri
Üst