Haydi gelin fotoğraflarımızı koyalım...

7-8 yaşlarındayken Grundıg marka radyomuzun eski pilleri ile lamba yakıyordum. Pilleri üst üste koyup, en üstüne de el feneri ampülünü koyuyordum. Alttaki pilin eksi kutbundan bir kablo çıkıp, ampülün yan tarafına tutunca ampül yanıyordu. Pilleri yanyana koyup ta 2 tane kablo ile ampüle bağlayınca daha az ışık veriyordu. Yani seri-paralel bağlantıyı taa o zamandan öğrenmiştim.:)

İkinci projemi de orta okula giderken iş dersinde yapmıştım. İş dersinde ağaç oyma işinde bir tane semazen yapmıştım. Ablam da ona aslına uygun elbise yapmıştı. Çok güzel olmuştu. Resim hocamız şöyle demişti;
--Çok güzel oldu ama bu bir de kendi etrafında dönüyor olsaydı daha güzel olurdu.
Bu söz beni kamçılamıştı. Eski teyp motorunu bir kontraplağın altına monte ettim. Küçük, büyük kasnak ve lastikle devri düşürüp, semazene alt tarafından bağlamıştım. Pillerle çalışıyordu.
Sene sonunda okul sergisine katılmıştı. Sergiden sonra ne oldu bilinmiyor. Akibeti meçhul.
 
Kadim bir dostum geldi geçen akşam. 2006 yılında katıldığımız Fizik Öğrencileri Kongresinde yaptığım sunumdan bir kare getirmiş. Bende paylaşmak istedim. ELEKTRONİK AŞK tır... Fizik okurken bile elektronik çalışıyordum...:)



000_0335.jpg
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
bende memnun oldum dayı askerlik resmim bahriyeli yaptım fırkateynde geminin jeneratör transfer kontrol paneli
 
merhaba kudretuzuner hocam geçmişi mazıyı hatırlattınız:) bu radyoyu askerde telefon santral operatoruydum santralda canım sıkılıyor radyoyu yaptım Tekirdağ/çorluda askerım problem hoparlörü taktığımda kulaklık var kulağımda duyamıyorum bende hoparlör çikişini santralda boş bır aboneye bağladım o zamankı santral fişli radyoyu bağladığım aboneye takıyorum radyo dinliyorum santralda arıza oluşmuş farkında değilim benım radyonun sesi tum abonelere gidiyor muhabere yuzbaşiyi aramışlar komutanlar yanliz yuzbaşida benı çok sevıyor :)radyodanda haberı var saklamamış soylemıştım santral odasına bır gırışı var:) tekin radyoyu kapat çabuk doğrusu bende korktum meğer tümen komutanı ıyı bır firça atmış heralde goruşmesı sırasında ıyıce rahatsız etmış böyle bır askerlik anım oldu radyoya gelınce pile gereksınım olmadan çalışıyordu :)


Merhaba,
Tüm arkadaşlara sordum.Ben de ilk radyo devremi(1960-1962 arası) paylaşacağım
radyo-2.jpg
 
İyigünler Teiaş da Elektrik Mühendisi olarak çalışan ya da tanıdığı olan kimse var mı?
 
Ve ben

KontrolKalemi Mobile ile gönderildi.
 

Ekli dosyalar

  • 1398428273226.jpg
    1398428273226.jpg
    59.1 KB · Görüntüleme: 94
picture_00338.jpg
bir de benden olsun hocam. bakalım öğrencilerimden kimse var mı burada? :)
 

Forum istatistikleri

Konular
128,098
Mesajlar
914,957
Kullanıcılar
449,799
Son üye
ferhatakpolat

Yeni konular

Geri
Üst