havuz aydınlatması

metto

Üye
Katılım
21 Şub 2014
Mesajlar
65
Puanları
1
merhaba proje çizmekteyim büyük bir site kapalı ve açık havuz bulunmaktadır. kapalı havuz için ortam aydınlatması ve havuz için armatür şeçimi, havuz için dc armatürler kullanıcagım. bunun için kablo kesiti vb neylere dikkat etmem gerekiyor. örnek proje var paylaşabilirmisin. şimdiden teşekkürler.
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Havuz içi aydınlatma lambaları 12 volt/300 w.dır. Lanma sayına göre en yakın üst değerde 12 volt çıkışlı trafo şeceiniz. Benim rastladığım vede bana göre yanlış olan bir uygula; Bu trfolar genelde 220/12 volt imal edılıyor. Monofaze sarılan trfo primeri daha yüksek akıum çekecekdir.
Şimdi, büyük bir havuzun olduğu yerde, havuz makına dairesinde motorlar trıfazedır. ani, üç faz mümkündür. Bu nedenle lamba trafoları sipariş edilirken, 38012 volt olarak (iki faz, 380 v.) primeri daha az akım çekecekdir.Trafo hacmi de düşecekdir.
Lamba sayısına göre, trafo sayısı çogaltmak iyi olur düşünüyorum. zaman saati ile bunlara kumanda edlidiğinde, gecenin muhtelif saatlerinde lambaları yakarsınız.
Siz yinede, bir havuz dairiesini ziyaret ediniz.
 
havuz galeri boşluklarına aydınlatma nişleri açılır. kaçtane niş varsa o kadar armatür kullanılmalı.her bir armatür için galeri boşluğuna bir adet trafo koyarsınız armatür sayısı 3ün katları olarak seçersiniz. trafo armatür arası kablolar özeldir. havuz kimyasallarına dayanıklı kablolar kullanılır. kesitleri mesafeye göre değişiyor 6mm2 de var 16mm2 de vardır. sadece havuz içine aydınlatma yetmez tavana da sarkıt tarzı armatürler koymak gerekir. kolay gelsin.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,958
Mesajlar
913,911
Kullanıcılar
449,606
Son üye
rasit.

Yeni konular

Geri
Üst