havalandırma sistemi çalışması nasıl olmalı?

foofbob

Üye
Katılım
2 Tem 2007
Mesajlar
88
Puanları
1
Yaş
39
nemlendirme ve ısıtma kabiliyetine sahip bir havalandırma sisteminin çalışma prensibi nasıl olmalı? sistemde mevcut donanım üfleme, emiş ve nemlendirme pompası motorları ve sürücüleri, dış hava damperleri ve ısıtıcı serpantin vanaları. bu sistem otomatik olarak çalıştırılmak isteniyor. nasıl bir akış şeması olmalı? yaz ve kış modları nasıl olmalı?
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
sizin bahsettginiz karısım hawalı nemlendiricili klima santrali sanırım bu tur cihazları calıstırma için 2 seceneginiz war 1. bilg üzerinden otomatik kontrol 2. otomatik kontrol cihazları tarafından bilg. kontrol sisteminde bilg üzernden sizin verdiginiz komutlara göre calısır. ısıtma veya sogutma konumunu kendiniz istedigizde bilg. üzernden komutu verirsiniz bilg mesela ısıtma modunu sectiniz program ısıtma moduna alarak vana motorlarını ona göre konumlar otomatik kontrol cihazlarında ise kontrol cihazı üzernden verdiginiz komuta göre konumlandırma yapar... istedegniz sekilde calıstırabilirsniz...
 
nemlendirme ve ısıtma kabiliyetine sahip bir havalandırma sisteminin çalışma prensibi ;
otomatik kontrol cihazları ile yapılır.cihazlar yani kumanda panelleri istenilen,nem, ısı durumuna göre ısıtma ve soğutma serpantinlerine ve hava damperlerine açma ve kapama sinyalleri göndermek sureti ile kumanda eder. böylece sistem yaz ve kışın istenilen ısıda ve nem de otomatik olarak çalışmış olur.
bilgi yeterli değilse detay için e.mail gönderirsen yardımcı olabilirim.
 
genel mantık olarak ne kullanırsan kullan eğer otomatik kontrol yapacaksan (bms veya klasik)
iki adet set değerin olacaktır
1.si sıcaklık setin
2.si de nem setin
kullanacağın sistem bu setlerini en ekonomik şekilde yakalamak için vana motorların pompaların ve damper motorlarını otomatik olarak kontrol edecektir

şöyle düşün; bir de basınç kontrolü yapmak isteseydin 3. olarak da basınç seti girmen gerekecekti
iyi çalışmalar
 

Forum istatistikleri

Konular
128,133
Mesajlar
915,304
Kullanıcılar
449,849
Son üye
cagan20

Yeni konular

Geri
Üst