Havalı Piston Yardımı

naazar

Üye
Katılım
2 Mar 2010
Mesajlar
10
Puanları
1
Yaş
46
merhaba arkadaşlar sizlerin yardımına ihtiyacım var pnomatik konusunda bilgi sahibi değilim.fabrikada çuvallama istasyonu var.4 adet piston çuvalı 5sn de bir kaldırıp bırakıyor.çuvalın max. ağırlığı 800 kg.pistonlar çok sık arıza yapıyor.istenilen şu 4 piston aynı anda inip kalkacak hepsinin hava giriş ve çıkışları ortak.pistonların aynı anda inip kalkmasını piston seçimi hakkında bilgisi olan arkadaşların yardımını bekliyorum
 
strok boyu kaç kısa ise pnömatik kas kullanabilirsin çok kullanışlı tavsiye ederim.
 
Merhaba Naazar,

4 Silindirinde aynı anda kalkıp inmesini istiyorsan, öncelikle pistonlara hava taşıyan elemanların uzunluklarını kontrol etmelisin. Bu piston keçelerinde kaçak olmaması durumunda söz konusu olabilir. Pistonlar hava kaçağı yapmaya başladığında,sağlam olanlara nazaran daha yavaş çalışabilir. Ayrıca bu pistonları beslemek için kullandığın valfin akışıda önemli.

Detaylı yardım için aramaktan çekinmeyin: 0533 355 85 63
 
Arkadaşım, 4 ad silindir ortak olarak max.800kg kaldırıyor ise silindir başına 200kg gibi bir yük söz konusu,işletme basıncını 5-6Bar olarak düşünürsek, buradan optimum olarak 80mm çapında silindirler kullanmış olman gerekiyor. 5bar basınçta 80 Çapında 4silindir ile 1000kg ı rahatlıkla itme yönünde kaldırabilirsin. bu işlemi 5sn de yapabilmek için doğru valf seçimi yapılmalıdır, bunun içinde çuvalın ne kadar kaldırıldığını veya çalışma strokunu bilmek gerekir. Örneğin 200mm bir strokun var ise 5bar basınç altında 1seferki harekette 12x4=48lt lik bir hava tüketimi gerçekleşecektir. burda silindirlerin senkronize çalışması çok önemli ise 8 Adet 3/8"-3/2 valfler kullanarak bu işi yapmandır, bu yöntem biraz maliyeti artırır ama en stabil olanıdır. Valflerin herbirini kalitesine göre 25€ ile 50€ arası temin edebilirsin, yaklaşık 250€. bunun yerine 1/2"-5/2 bir valf kullanarakta bunu yaparsın ama buna ek olarak 8ad kaliteli hız ayar valfi kullanmalısın bunların tanesi 15€, tabi birde valfin fiyatını eklersen toplamda 200€ yu buluyor.
 
Merhaba ;

Öncelikle pistonların arza yapma sebebi 4 pistonun aynı anda çalışması ile pistonların m/s cinsinden aynı hızda ve mesafede hareket etmemesinden kaynaklanıyor olabilir.Burada pistonların bir kılavuz ile desteklenmesi gerekir.Piston çalışma şartlarıda göz önünde bulundurularak ortam şartlarına uygun ürün ve havanın hazırlanması kullanım ömrünü arttıracaktır.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,162
Mesajlar
915,577
Kullanıcılar
449,922
Son üye
11akif

Yeni konular

Geri
Üst