hatalı kompanzasyon

Katılım
23 Şub 2007
Mesajlar
11
Puanları
1
Yaş
39
punta kaynagını enkolay nasıl kompanze edebilirim reaktifrole herne yaptıysam sağır kalıyor
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Hızlı yük değişimi olan yerlerde klasik kompanzasyonun başarılı olma şansı yoktur.Bu tip tesis-
lerde röle olarak transistör çıkışlı röleler,kontaktör olarakta dinamik kompanzasyon uygulamaları
için üretilmiş olanTristör modülleri kullanılmalıdır.Özetle,sizin çözümünüz,klasik kompanzasyon
değildir.Bunun dışında,Aktif Filtreli çözüm de düşünülebilir.Aktif filtre daha ekonomik olabilir.Ayrı-
ca sisteminizdeki harmonik problemleri elimine etmesi bakımından Aktif Filtre en uygun ve ekono-
mik çözümdür.Klasik kompanzasyon için,boşa para ve zaman harcama
 
""3 adet 120kw lık punta kaynak makinasıvar ben bunları kompanze edemiyorum neyapabilirim entes RG3-12T role taktım punta kaynak calışıyor role sagırkalıyor başka neyapabilirim""

Bu punta kaynak makinaları için boşta çalışma akımlarını, yükte çalışama akımlarını, ve çalışma peryotlarını yazabilirmisin. (örneğin 30 saniyede bir 1,5 saniye gibi)
 
bu makinalar yükte 250A. çekiyor punta kaynağına başladığında oanki kaknak şekline göre 3ile 30sn arasında calışıyor
 
Boştaki akımlarını ve bekleme peryotlarını da yazarsanız sevinirim. Hatta gün içinde toplam kaç saat açık kalıyorlar kaç defa punta yapıyorlar birde boşta ve yükte cosq leri biliniyormu? (yaklaşık olarak)
 
dinamik kompazson kullan senin sorunun cözer sanırım
 
erhan arkadaşım bu sağır kalma olayını biraz daha açıklarmısın, punta çalışınca hiç mi görmüyor yoksa birkaç saniye sonra mı devreye giriyor. birde kondansatör kapasiteleri acaba kompanzasyon için yeterli değilmi, reaktif oranları ne kadar bu konuları da biraz açarsan iyi olur...
 
Sn Erhan güngör; punta ve diğer kaynak makimaları, gezer vinçler,sık dur kalk yapan motorlar v.b... devreye sık ve hızlı girip çıkan yükleri kompanze etmekte normal konvansiyonel tip (kontaktör ile yapılan) kompanzasyon etkisiz kalır röle C grubunu devreye alana kadar yük devreden çıkar sağır kalır. Bunun için yukarıda kabaca devre şemasını vermiş olduğum statik anahtarlamalı kompanzasyon sistemi kullanılmalıdır (kontaktör yerine tristör) Başkada bir çözüm yolu yoktur.
 
Hurda deposu yapmıştım vinçler ve pres makinalarının yanında 150 kW lık bir cihaz vardı ,ben büyük bir hata yaptım ve normal kompanzasyon tesis ettim sonuçta senin karşılaştığın problemle karşılaştım.Bunun en büyük sebebi devreye ani girip çıkan yüklere rolenin cevap verememesidir.Tepki süresini Enteste Minimum 8 saniyeye ayarlarsın ki bu da kontaktör ve kondansatörün ömrünü azalttığından tavsiye edilmez.Dolayısı ile senin sorununun tek çözümü arkadaşlarımızında bahsettiği gibi dinamik kompanzasyondur.Ani değişen yüklerin bulunduğu tesislerde başka çözüm yolu malesef yok.
 
Bu bahsettiğiniz tristörler nereden ve nasıl temin edilir . Birde sistem yada pano içinde uygulama pratiği nedir ..Fiyat olarak kontaktörle rekabet edebilirmi.. ( Benzin istasyonlarında kompanzasyon çok büyük dert , genelde tutturuyorum ama kaynak atölyelerinde durum içler acısı ..şimdilik daha pek çok yerde mekanin sayaçlar olduğu için bir şekilde yırtıyoruz cezadan ama yıl sonuna kadar çoğu elektronik kombi sayaç olucak , işte o zaman çoook çalışmam gerekecek :S )
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
127,966
Mesajlar
913,948
Kullanıcılar
449,611
Son üye
ramazansanli@

Yeni konular

Geri
Üst