Hastanelerde Elektrik tesisatı yenilemelerde nelere dikkat etmeliyiz?

elk34

Üye
Katılım
31 Mar 2020
Mesajlar
14
Puanları
1
Yaş
32
Eski bir hastanenin elektrik tesisatı yenilenmesi işi var. Bu revizyonda nelere dikkat etmek gerekir? Asma tavana uygun olmayan düşük bir yükseklik var. Tesisatı tavadan götürüp asma tavan yapsak yapı yüksekliği basık duracak gibi. Lavabo kısmında bir yerde buattan, sıva üstü şekilde priz tesisatı çekmek zorunda kaldık. Islak zeminlerde bu problem teşkil eder mi?

Başka dikkat edeceğimiz ne olabilir?
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Asma tavana uygun olmayan düşük bir yükseklik var.
Bunun için sıva üstü kablo kanalı kullanabilirsiniz.

Revizyon işi projelendirilmiş mi yoksa ezbere yapılan bir iş mi?. Kolon şemaları yükleme cetvelleri oluşturulmalı. Hastanelerde sonradan ilave edilen çok fazla birim ve cihaz olabiliyor. Hesabının yapılması gerekir. Yeni kolon hatları çekilecekse kesiti büyük almakta yarar var.
Kesinlikle halojen free kablo kullanılmalı.
Islak zeminde etanj kapaklı priz kullanılabilir. Ama buattan oluşturulan her priz sortisinde linye kesiti göz önüne alınmalı.
 
Dediklerinizi yaptık ama biyomedikal cihazlar için ayrıca bir zorunluluk var mıdır yönetmeliklerde?

Mesela, Biyomedikal cihaz kartlarının arızalarının oluşmaması için harmonik filtreleme zorunludur gibi.
 
Özel, UPS hattı, topraklama. Amelıyathane de amelıyatların aksaklıga ugramaması için, kısa sürede devreye girecek emergncy UPS ve generatmör besleme.
Ama elınde oynaylı bir proje yoksa bütün bunlar lafta kalabilir.
Ve olmazsa olmaz, özel topraklamalar,,,
 
Yapılan revizyonda iç tesisat kurulu gücü abonelik kurulu gücünü aşıyor. Ama sistemin max değeri zaten abonelik kurulu gücünün 10'da birine filan denk gelmiş hep bu zamana kadar. Bu durumda ekstra güç artışına gitmemize lüzum var mıdır? Zaten kurulu gücüne hiç ulaşmamış sistem.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,179
Mesajlar
915,655
Kullanıcılar
449,940
Son üye
yavuzturan

Yeni konular

Geri
Üst